Leestips voor steengoede kinderboeken
Gepubliceerd op 12 Oct 2020Leestips voor steengoede kinderboeken
De afgelopen week was het kinderboekenweek. Boeken kunnen kinderen troosten, ontroeren of iets leren. Kinderen kunnen er herkenning in vinden, of juist iets nieuws ontdekken. Daarom helpt lezen heel goed bij een positieve ontwikkeling van kinderen. En zeker boeken over onderwerpen als eenzaamheid, gehoord worden, echtscheiding en ouders. Hieronder geven wij je drie steengoede leestips!
De boom met een oor
Een jongen kan niet wachten om na schooltijd te vertellen wat hij die dag voor bijzonders heeft ontdekt. Maar iedereen heeft het te druk om naar de jongen te luisteren…
De boom met een oor is een fantasievol boek van Annet Schaap over eenzaamheid en luisteren. Voor kinderen van 6 – 9 jaar.
#eenzaamheid #kinderen #oor #luisteren
Uit elkaar
Veel kinderen maken een echtscheiding mee. In dit boek staan gedichten voor kinderen over liefde, scheiden en wat dat in het gezin doet. Ze zijn soms luchtig of hoopvol, maar doen ook soms pijn. Daarom zijn ze heel fijn om te lezen. Dit boek is gemaakt door Bette Westera (gedichten) & Sylvia Weve (illustraties) voor kinderen van 6 jaar en ouder. Het boek won de Woutertje Pieterse Prijs en de Gouden Griffel, twee belangrijke prijzen voor kinderboeken.
Luister hier naar het gedicht Geen hond.
#echtscheiding #scheiding #ouders #ruzie #ruziethuis #kinderen
Hoe voed ik mijn ouders op?
Dit boek gaat over ouders, en in het bijzonder over probleemouders. Zoals de telefoonouder, de overwerkte ouder, de te-jong-gekleed-ouder, de ruzie-ouder, de mijn-kind-is-hyper-intelligent-ouder en zo nog 15 onuitstaanbare vaders en moeders die wel een beetje opvoeding kunnen gebruiken! Elk hoofdstuk begint met het probleem van een kind, dat vervolgens tips krijgt van andere kinderen én van filosofen Stine Jensen en Frank Meester. Leuk en leerzaam voor ouders en kinderen vanaf 9 jaar.
#ouders #kinderen #opvoeding #opvoedingsvragen
Meer lezen over eenzaamheid, echtscheiding of andere thema’s die belangrijk kunnen zijn voor kinderen (en opvoeders)? Klik dan op de links.
Andere nieuwsberichten
Overprikkeling bij kinderen tijdens de feestdagen: tips voor ouders
Tips om je kind te helpen omgaan met drukte en prikkels tijdens de feestdagen.
Hoe plan je de feestdagen als gescheiden ouders? Praktische tips
Praktische tips om als gescheiden ouders de feestdagen fijn te regelen voor jezelf en je kinderen.
Eenzaamheid tijdens de feestdagen
Ontdek hoe je om kunt gaan met eenzaamheid of rouw tijdens de feestdagen, met praktische tips en steun van wijkpsycholoog Eva Vreeswijk.