Wij zijn Avant sanare

Wij zijn specialist in persoonlijke groei en blijvende gedragsverandering van kinderen, jongeren en volwassenen. Onze aanpak komt voort uit een grote sociale en maatschappelijke betrokkenheid. Onze ambitie is dat mensen grip op hun leven ervaren en de kracht vinden om tot een gezonde persoonlijke ontwikkeling te komen.
foto van

Onze uitgangspunten

De kracht van preventie

Op tijd erbij zijn is belangrijk voor jong en oud. Of je nu kleuter bent, kind, tiener of volwassene: als je moeilijkheden ervaart is het belangrijk dat daar tijdig aandacht voor is. Daardoor kun je voorkomen dat je vastloopt, ziek wordt of patronen ontwikkelt die jou en je omgeving schaden. Het motto ‘Beter voorkomen dan genezen ’ van de in Rotterdam geboren humanist Erasmus, is dan ook de essentie van ons werk.

Kansen voor iedereen

Of je nu rijk bent of arm, zwart of wit, jong of oud: wij zetten ons in voor jouw gezondheid en welzijn. Wij willen er zijn voor álle Rotterdammers – en ook daarbuiten ben je welkom. In sociaalmaatschappelijke projecten, op scholen, in huizen van de wijk en in bedrijven versterken wij de zelfredzaamheid en veerkracht van kinderen en volwassenen die zijn vastgelopen. Zodat hun kansen op gezondheid en persoonlijke ontwikkeling toenemen.

Persoonlijk én effectief

Om jouw kans op gezondheid en ontwikkeling te vergroten, maken wij gebruik van effectieve cursus- en leervormen. Onze cursussen zijn daarop getest. Omdat ieder mens uniek is en elke groep weer anders, vinden wij het tegelijkertijd belangrijk om goed aan te sluiten bij jouw vraag. Daarom kun jij kiezen uit diverse vormen van persoonlijke offline én online hulp. Zoals groepsbijeenkomsten, e-coaching door een van onze experts, thuisopdrachten en online leermodules.

Voor ons ben jij geen dertien in een dozijn, maar één uit duizenden

Onze medewerkers

Foto van Jana Sangen

Jana Sangen

Studentenpsycholoog
Foto van Demi Hofhuis

Demi Hofhuis

HR adviseur
Foto van Eva Vreeswijk

Eva Vreeswijk

Wijkpsycholoog

Onze kernwaarden

Ons motto ‘Beter voorkomen dan genezen’ werd al in de 16e eeuw door de in Rotterdam geboren humanist Erasmus bedacht en is nog steeds de essentie van ons werk.

Deskundig

Wij zijn geschoold in een van de gedragswetenschappen en hebben veel ervaring opgedaan in de praktijk. Onze vakbekwaamheid is voor ons superbelangrijk. Daarom staan we geregistreerd in de beroepsregisters en volgen we de ontwikkelingen in ons vakgebied op de voet.

Positief

Wij geloven dat persoonlijke ontwikkeling en blijvende gedragsverandering voor iedereen mogelijk is. Wie je ook bent, hoe groot je problemen ook zijn. Met onze positieve benadering steken we in op zelfredzaamheid en zingeving.

Open minded

Onbevooroordeeld treden wij jou tegemoet. Wij zijn ruimdenkend en schrikken niet gauw terug van een vraag. Wij luisteren goed, hebben een groot inlevingsvermogen en oordelen niet. Wij nemen jou serieus, stoppen je niet in een hokje en waarderen je om wie je bent. Want iedereen is anders. Er is voor ons niet één manier die normaal of de beste is.

Persoonlijk

Ieder mens is uniek, elke groep is anders. Daarom bouwen wij een persoonlijke band op met iedereen die bij ons een cursus boekt of volgt.  En stemmen wij de leer- en cursusvormen daarop af. Voor ons ben jij geen dertien in een dozijn, maar één uit duizenden.

Betrokken

Bij elkaar. Bij jou. En bij andere Rotterdammers. In Rozenburg geven wij dat vorm door mee te doen als partner in de nieuwe welzijnsorganisatie DIA Rozenburg. Die bestaat uit de experts van Dona Daria, InMovement en Avant sanare. Elke organisatie brengt zijn/haar eigen deskundigheid mee. Samen werken wij aan het welzijn van de inwoners van Rozenbrug.