Women’s rights challenge

Gepubliceerd op 20 Nov 2020

In de maand november doet Avant sanare mee met de Women’s rights challenge. De challenge is bedoeld om geld in te zamelen om op te kunnen komen voor vrouwenrechten over de hele wereld. De organisatie ActionAid komt op tegen geweld tegen vrouwen en heeft daarom deze challenge bedacht. Op 25 november gaan zoveel mogelijk mensen 35 push-ups doen om zo zichzelf in te zetten voor deze actie.

 

De challenge

Al voor de coronapandemie kreeg 35 procent van de vrouwen wereldwijd te maken met geweld. Door de crisis is geweld alleen maar toegenomen. In Oeganda is er zelfs een verdubbeling van het aantal geweldsmeldingen en in Bangladesh zelfs een stijging van 983 procent!

 

De challenge begon op 1 november, vanaf deze datum zijn vele teams in Nederland begonnen met trainen. Met als doel op 25 november – de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen-  35 push-ups met elkaar te doen.

 

ActionAid heeft de challenge georganiseerd om geweld tegen vrouwen tegen te gaan. Met deze challenge proberen ze zo veel mogelijk geld in te zamelen om zo geweld tegen vrouwen en meisjes tegen te kunnen gaan.

 

Action Aid

ActionAid is een internationale vrouwenrechtenorganisatie. In meer dan 45 landen steunen ze vrouwen om op te komen voor hun rechten. Daarbij ligt de focus op ontwikkelingslanden, want er is een sterk verband tussen armoede en ongelijkheid en de uitsluiting van vrouwen. Daarnaast zijn vrouwenrechten simpelweg ook mensenrechten.

 

Waarom doet Avant sanare mee?

Womens's Rights Challenge Wij, als Avant sanare team, maken ons ook sterk voor vrouwenrechten. Ons team heeft de maand November al flink getraind om zo op 25 November 35 push-ups te kunnen doen. Voor elke push-up die een medewerker doet doneert Avant sanare €0,50 aan de challenge.

 

Ook proberen we voor 25 november zoveel mogelijk geld op te halen door middel van donaties. We hebben onze vrienden, familie en kennissen flink opgetrommeld om zo een mooi bedrag bij elkaar te verzamelen.

 

Niet alleen Avant sanare doet mee met deze challenge. Over heel Nederland hebben maar liefst 282 teams zich aangemeld om de challenge aan te gaan. Er zijn al rond de 7.500 donateurs die met kleine of grote bedragen hebben meegeholpen.

 

Wil jij ook een steentje bijdragen?

Vind je dit ook een goede actie en wil je ActionAid een handje helpen? Dat kan! Niet iedereen hoeft full work-outs te doen om de organisatie te helpen, met een kleine donatie kun jij vrouwen over de hele wereld helpen om zo het geweld te stoppen.

 

Klik op de onderstaande link om te kijken hoe ver wij al zijn en om eventueel een donatie te leveren.

 

https://www.womensrightschallenge.nl/team/avant-sanare

Women's rights challenge