De Wijkpsycholoog

De Wijkpsycholoog in Rotterdam. Loop binnen voor vragen of een praatje over mentale gezondheid. Geen verwijzing, geen kosten. Een berichtje sturen kan ook.

Wat is de wijkpsycholoog? En wie?

De wijkpsycholoog is iets anders dan een ‘gewone’ psycholoog.
Je komt niet voor een behandeling of een probleem.
Het kan zijn dat ‘iets’ je niet lekker zit, iets kleins, iets groots. De wijkpsycholoog is gewend om te luisteren en geeft soms een inzicht of advies als je daarom vraagt. Je krijgt een extra paar ogen en oren om je situatie beter te verstaan en soms samen oplossingen te zien.

 

Een klein praatje kan ook – het hoeft niet iets heel groots te zijn. Maar iets heel groots kan ook, dan zoeken we verder. Een verwijzing van de dokter is niet nodig en het kost je niets. Je hoeft geen gegevens door te geven over jezelf of je zorgverzekering.

 

De Wijkpsycholoog in RotterdamOnze wijkpsycholoog is Rafaël Maria Theuvenet. Rafaël Maria is therapeut en counselor. Ze ging in 2019 met pensioen, maar wil haar ruime werkervaring en levenservaring blijven delen. Daarom is zij actief betrokken bij het project Psycholoog in de wijk in Delfshaven. Zij vindt het waardevol te luisteren naar wat wijkbewoners raakt, en deelt inzichten en adviezen die mogelijk bijdragen aan hun mentale gezondheid.

 

In de podcast van Radio Zorgvrijstaat gaan Yvonne Nesselaar en wijkpsycholoog Rafaël Maria Theuvenet in gesprek over de mentale gezondheid van de inwoners van Delfshaven. De aflevering werd opgenomen op 4 juni jl. en het gesprek loopt van 27:15  – 35:50. Beluister de podcast:

 

Waar en wanneer?

Wijkpsycholoog Rafaël Maria Theuvenet houdt twee keer per week spreekuur in Studio Delfshaven aan de Watergeusstraat 53 B in Rotterdam. Op maandag en woensdag van 10 – 13 uur.

De Wijkpsycholoog in Rotterdam
wijkpsycholoog Delfshaven
Avant sanare maakt gebruik van cookies. Je kunt meer informatie vinden op de cookie policy pagina.