Wij werken mee aan Gezond010

Gepubliceerd op 06 Feb 2020

Avant sanare is partner van Gezond010 en voortrekker van de Satelliet Mentaal Gezond in Rotterdam

Wij werken mee aan Gezond010!

 

Op woensdag 11 december werd in het WTC het Gezond010 Akkoord gepresenteerd. Avant sanare is één van de 80 partners die zich verbinden aan een gezonde stad. Daarbij leggen wij de nadruk op mentale gezondheid, want te veel Rotterdammers kampen met de gevolgen van stress, depressie, angst of geweld. Om die reden doen wij mee om van Rotterdam een gezonde en veilige stad te maken voor iedereen, ongeacht afkomst, religie, culturele achtergrond, kleur, sekse, opleiding of inkomen.

 

Overgewicht en omgeving

Meer dan de helft van de volwassen Rotterdammers heeft overgewicht. Een kwart van de kinderen is te zwaar. Het wordt voor mensen steeds lastiger om een gezonde keuze te maken, blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC. Het aantal fastfoodrestaurants is de afgelopen vijftien jaar enorm gestegen. Daarom is er in het akkoord veel aandacht voor een gezonde voedselomgeving.

 

Persoonlijke factoren

Tegelijkertijd is het belangrijk aandacht te geven aan persoonlijke factoren die aan de basis staan van gezondheid. Zoals weerbaar zijn, tegen een stootje kunnen, open kunnen staan voor ontwikkeling, om kunnen gaan met teleurstellingen, het leven als zinvol ervaren en weten wat je met somberheid of angst aanmoet. Alleen door ook die factoren mee te nemen, bied je mensen werkelijk perspectief op gezondheid.

 

Satelliet Mentaal Gezond

Daarom gaan wij in het komend jaar onze kennis van mentale gezondheid delen met de andere partners in het Gezond010 netwerk. Wij zijn de trekker zijn van de satelliet Mentaal Gezond, en zullen onze expertise op dit gebied delen met bedrijven, organisaties en particulieren. Het komend jaar komt u ons zeker tegen als experts in psychische preventie.

 

Wilt u nu alvast meer weten? Neem dan contact op met onze preventie expert Rutger van der Windt.

 

Meer lezen over het akkoord….

Avant sanare partner van Gezond 010

Wij werken mee aan Gezond010