Terug naar de werknemers

Patricia Verhaaren

Sociaal agoog
Als sociaal agoog ben ik gespecialiseerd in de thema's huiselijk geweld en echtscheiding. Ik geef cursussen, coaching en mediation aan volwassenen die met ruzie, scheiding en geweld te maken hebben (gehad). En aan kinderen van ouders die (emotionele) problemen ervaren door de scheiding van hun ouders. Mijn doel is het versterken van de positieve krachten, vaardigheden en talenten van de betrokkenen, zodat die zelf weer verder kunnen.
foto van Patricia Verhaaren

Telefoonnummer

085-0499130 Ik ben bereikbaar op maandag, woensdag donderdag.

E-mailadres

p.verhaaren@avantsanare.nl

Meer over Patricia

Na jarenlange ervaring als gezinscoach en in teams om huiselijk geweld aan te pakken, zit ik nu aan de preventieve kant. We komen wel achteraan de keten, dus als het geweld al is geweest. Dan is er alle reden om te voorkomen dat het geweld zich herhaalt, of dat slachtoffers en getuigen gevoelens als vernedering, machteloosheid, angst en boosheid niet goed kunnen verwerken. En om vooruit te komen, de draad weer op te pakken en verder te gaan. Bij echtscheidingen zitten we wel vooraan. Daar ondersteun ik (echt-)paren om goede afspraken te maken over de kinderen en om die kinderen zo goed mogelijk op te vangen. Ook help ik de kinderen zelf om (emotionele) problemen rond de scheiding te verwerken.

Kracht

Met mijn kennis en ervaring wil ik mensen krachtiger maken, zodat zij weerbaar zijn en veerkracht hebben. Dat beschermt hen tegen negatieve ervaringen. Ik probeer altijd alle kanten van een verhaal te zien. Ik schuw niet om de diepte in te gaan, en te komen bij wat mensen echt denken en voelen. Daar moet je komen om je eigen kracht te kunnen ontdekken.

Dit ben ik in het kort

Ik ben positief en betrokken. Tegelijkertijd ben ik resultaatgericht: wat ik doe moet wel effect hebben.

Je kunt mij wakker maken voor

ik slaap graag door, dus liever niet! Ik ben wel altijd te porren om er even tussenuit te gaan, een weekje op vakantie. Tot voor kort deed ik veel vrijwilligerswerk voor anderen, nu ga ik wat meer voor mezelf doen. Binnenkort begin ik met een cursus zeefdrukken, daar heb ik zin in!

Patricia is specialist in de volgende thema's