Terug naar de werknemers

Aouatef Rajab

Studentenpsycholoog
Ik ben studentenpsycholoog en ik werk op verschillende scholen in Rotterdam. Op het moment werk ik op het Hout- en Meubileringscollege, Grafisch Lyceum Rotterdam en op het VAVO Rijnmond College. De studenten worden naar mij door verwezen omdat ze psychische klachten ervaren. De meest voorkomende klachten zijn: angst, paniekaanvallen en somberheid.
foto van Aouatef  Rajab

Telefoonnummer

0682647650 Ik ben bereikbaar van maandag tot en met vrijdag.

E-mailadres

A.rajab@avantsanare.nl

Meer over Aouatef

Als studentenpsycholoog heb ik ervaring met het begeleiden van studenten met angst, depressieve gevoelens of identiteitsproblemen.

Werkplezier

Mijn doel is om de studenten weer in hun kracht te zetten, om hen in te laten zien dat ze sterk zijn. Studenten beseffen in een donkere periode vaak niet dat tegenslagen bij het leven horen. Hierdoor denken ze dat hun leven op een dieptepunt is gekomen waar ze nooit meer uitkomen.

 

Samen met de studenten ga ik aan het werk om ze te laten ontdekken en ervaren dat het wel kan. Ik gebruik daarbij vaak de metafoor van de zee. De zee bestaat uit golven met pieken en dalen. Dit geldt ook voor het leven en onze emoties. Als je in een dip zit dan weet  je dat de rust vanzelf weer terug keert.

 

Ik haal enorm veel energie uit de studenten. Ik probeer ze de motivatie terug te geven die ik zelf van ze krijg. Vaak vertel ik ze ook wat voor inspiratiebron ze voor mij zijn; ik merk dat ze zich daardoor gewaardeerd voelen.

Dit ben ik in het kort

Motiverend, toegankelijk, nuchter, open minded en enorm gepassioneerd.

Je kan me wakker maken voor

Yoga! Ik vind het heerlijk om mijn hoofd leeg te maken door middel van ontspannende oefeningen. Ook houd ik veel van fietsen en wandel ik graag, het liefst in de natuur.

 

Vroeger heb ik een tijdje aan trampolinespringen gedaan, ik heb hierin ook les gekregen. In deze lessen leerde ik bepaald type sprongen maken, ik vond het echt geweldig om te doen.

Aouatef is specialist in de volgende thema's