Webinar over trauma

Gepubliceerd op 24 Mar 2022

Op 23 februari gaven Avant sanare collega’s Suze Falkenburg en Rutger van der Windt een webinar vanuit Gezond010, over trauma. Het webinar had als onderwerp trauma: wat is de impact daarvan op iemand en hoe kun je helpen? Suze is klinisch psycholoog en is gespecialiseerd in de mentale gevolgen van een trauma. In het webinar zijn diverse kanten van trauma belicht en deelnemers kregen de mogelijkheid om vragen te stellen, welke achteraf middels een Q&A werden beantwoord.

 

Een schokkende gebeurtenis kan iedereen overkomen. De impact ervan kan groot zijn. Je krijg te maken met allerlei lichamelijke, emotionele en mentale reacties. Wat gebeurt er in je lichaam en in je geest na het meemaken van zo’n gebeurtenis? En wat zijn signalen dat verwerking moeizaam verloopt? Daarnaast werd in het webinar aandacht besteed aan hoe je als betrokkene kunt helpen en het herstel kunt bevorderen en bijsturen wanneer de verwerking stokt. Er was ook aandacht voor hoe je als betrokkene goed kunt blijven zorgen voor jezelf, terwijl je een ander helpt.

 

Avant sanare heeft vanuit de teams Assist en Aware een breed aanbod aan interventies voor bedrijven, onder andere gericht op trauma. Met de interventies van Assist bieden we hulp bij schokkende, ingrijpende en stressvolle gebeurtenissen, bij bedrijven, organisaties en scholen. De interventies zijn erop gericht onnodig lijden na schokkende, ingrijpende gebeurtenissen te voorkomen, door snel en accuraat de juiste hulp te bieden. De interventies van Aware richten zich op werkplezier, persoonlijke ontwikkeling en daarmee gezonde werknemers en een prettig werkklimaat. Essentiële ingrediënten voor een duurzame organisatie, waarbij medewerkers met veel plezier naar hun werk blijven gaan.

 

Benieuwd naar de interventies van Assist en Aware? Bekijk dan ons aanbod voor mentaal gezonde bedrijven.

 

Wil je het webinar terugkijken? Dat kan! Hieronder vind je afspeellijsten met fragmenten waarin verschillende vragen worden beantwoord: