Terug naar de thema's

Veerkracht & werk

Door veerkracht in het werk kan je uitdagingen met meer vertrouwen en controle aangaan. Daarnaast draagt een hogere veerkracht eraan bij dat je minder vatbaar bent voor het ontwikkelen van een burn-out.
foto van Veerkracht & werk

Veerkracht gaat over persoonlijke groei en ontwikkeling: hoe je sterker, gelukkiger en effectiever kan worden

Goed om te weten

Wat is veerkracht?

Met meer veerkracht ben je beter in staat om in moeilijke tijden positief, toekomstgericht en sterk te blijven.  Het zegt iets over hoe sterk je je voelt bij moeilijkheden en tegenslagen en hoe je je vervolgens probeert aan te passen aan die veranderde situatie.

 

Weinig veerkracht

Wanneer je veerkracht vermindert zijn er meerdere punten waar je tegen aan kan lopen in je werk. Dit zijn dingen zoals:

  •  het sneller ervaren van moeilijkheden
  • meer tegenslagen
  • meer stress
  • de omgang met veranderingen gaat je minder goed af

Veerkracht vergroten

Je kunt je veerkracht trainen, optimistischer in het leven staan en op een effectievere manier met problemen omgaan. Mentale veerkracht wordt vaak gerelateerd aan omstandigheden waarin het tegen zit of wanneer er sprake is van stress. Veerkracht is ook een vaardigheid die je inzet op positieve momenten, zodat je optimaal kan genieten. Leren balanceren tussen alles wat op ons afkomt aan informatie, verzoeken, verwachtingen, emotie en omgang met stress.

 

Door de veerkracht te vergroten ervaren mensen meer:

  • regie
  • zelfvertrouwen
  • leiderschap
  • realisatiekracht.

Veerkracht in je werk

Je kunt je trainen in werkgeluk, positief omgaan met stress, balans tussen werk en privé, en gezondheid. Of een training volgen. Dit kan inspirerend zijn, motiverend en soms confronterend. Maar het doel is om te voorkomen dat je motivatie en veerkracht opraakt en ervoor te zorgen dat je het plezier in je werk vergroot.

Rutger heeft jarenlange ervaring als trainer/coach met het begeleiden van teams van werkstress naar werkplezier. Uitspraak: “Ik geloof dat iedereen alles wat nodig is in zich heeft om goed met stress om te kunnen gaan. Soms is het fijn als iemand je daar een beetje bij helpt.”

Danine is gespecialiseerd in de thema’s: stress, slapen en een gezonde leefstijl. Uitspraak: “Mijn motto is ‘een gezonde geest huist in een gezond lichaam’. Oftewel: Voel jij je gezond en krachtig, dan ervaar je minder psychische klachten. Maar ook andersom!”

Kees is een enthousiaste en resultaatgerichte vakman op het gebied van training en coaching. Uitspraak: “Elke gedragsverandering heeft een intrinsieke motivatie nodig om blijvend resultaat op te leveren; vanuit eigen wil, beweging en kracht.”

Onze artikelen over dit thema