Vacature studentenpsycholoog Rotterdam

Psycholoog / Orthopedagoog voor studenten op het MBO (28-32 uur)

Sinds 2019 richt Avant sanare zich bij enkele MBO scholen in Rotterdam op mentale problematiek bij studenten, om te voorkomen dat de student vroegtijdig, zonder diploma de school verlaat. Deze aanpak is succesvol en daarom zijn wij per direct op zoek naar versterking binnen ons gezellige en hechte team.

Wat ga je doen?

Jij gaat je als psycholoog of orthopedagoog inzetten voor studenten op één van de MBO-scholen in Rotterdam. Studenten met complexe ggz-hulpvragen worden door het ondersteuningsteam van de school, zoals de schoolmaatschappelijk werkers, naar jou doorverwezen.

Jij helpt de studenten met kortdurende behandeltrajecten, waarbij je ook gebruik kunt maken van ons e-health programma.

De kern van jouw werk is handelingsgerichte diagnostiek (onderkennen, verklaren, taxeren en adviseren) en het kortdurend oppakken van de problematiek waarmee de student zich aanmeldt.

In samenspraak met je school verken je de mogelijkheid om ook preventieve groepstrainingen in te zetten.

De functie is aanvullend op de bestaande ondersteuningsstructuur in de MBO-school, en heeft als doel dat de studenten hun kansen vergroten om hun schoolloopbaan succesvol te doorlopen en voortijdig schoolverlaten te voorkomen.

Daartoe draag jij ook bij aan het vergroten van de kennis van de onderwijs- en ondersteuningsteams. Jij weet wanneer er specialistische zorg nodig is en kunt effectief doorverwijzen.

Waar kom je te werken?

Vanuit Avant sanare ga je werken op een MBO-school in Rotterdam. Je werkt meestal op locatie, maar maakt tegelijkertijd deel uit van ons team van pedagogen, orthopedagogen en psychologen. Je zult regelmatig contact hebben met de projectcoördinator en je collega’s op andere MBO-scholen.

Wat neem jij mee?

  •  Een afgeronde doctoraal/master opleiding psychologie ,orthopedagogiek of een vergelijkbare opleiding;
  •  NIP en/of SKJ registratie of de mogelijkheid daartoe;
  •  Ervaring met diagnostiek, behandeling en deskundigheid op het gebied van jeugd- en jongerenpsychiatrie en volwassenenpsychiatrie;
  •  Kennis van de sociale kaart in de regio Rijnmond;
  •  Je hebt affiniteit met het MBO;
  •  Je spreekt de taal van de jongere;
  •  Zelfstandige- en pro-actieve werkwijze en affiniteit met outreachend werken.

Jouw persoonlijk profiel

Jij houdt van pionieren en het contact leggen en onderhouden met anderen gaat je goed af. Jij bent zichtbaar en actief betrokken bij de personen en zaken waarmee je te maken hebt. Jij werkt samen met GGZ-collega’s, wijkteams en betrokkenen uit het onderwijs. Je spreekt de taal van de doelgroep, maar beweegt je ook gemakkelijk binnen de organisatie(s) waar je komt te werken.

Kennis van het organiseren, ontwikkelen, uitvoeren, evalueren en rapportage maken van groepen is een pré. Groepscursussen zijn vooral gericht op jongeren met depressieve klachten, die veel last hebben van stress, een burn-out hebben gehad, veel piekeren, een ongezonde leefstijl hebben in combinatie met psychische klachten, betrokken zijn bij huiselijk geweld of zich eenzaam voelen.

Wat bieden wij?

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Je gaat deelnemen aan intervisie en supervisie die geaccrediteerd is door het SKJ. Onder voorwaarden stellen wij je in de gelegenheid om de opleiding CGT bij het Rino of elders te volgen.

Daarbij hoort een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ, functiegroep 55. Bij 36 uur per week is het brutosalaris tussen 2.740,00 en 3.690,00 euro per maand. Bij een contract van 28 of 32 uur wordt dit naar rato berekend. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Een fulltimer (36 uur per week) heeft recht op 166 uur vakantie per jaar en 35 uur Leeftijdsfase gebonden budget (LFB-uren). Ook krijg je van ons een werktelefoon en -laptop.

Enthousiast over de vacature studentenpsycholoog Rotterdam?

Stuur je motivatiebrief met pasfoto en CV naar mevrouw Els Dekker via e.dekker@avantsanare.nl, projectcoördinator.

Contractduur: Tijdelijk met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren;

Uren: 28-32 per week of in overleg;

Verwachte startdatum: Per direct;

Soort dienstverband: Parttime, Tijdelijk;

Salaris: Conform cao GGZ, functiegroep 5.

Voor vragen kun je bellen naar ons algemene nummer 085-04 99 100 en vragen naar Els Dekker, projectcoördinator of Nadia Anemaat, operationeel manager.