Vacature psycholoog Rotterdam

Psycholoog m/v voor studenten MBO (24 uur, tijdelijk)

Vacature psycholoog Rotterdam! Voor hulpverlening aan studenten en ondersteuning van professionals in het MBO zoekt Avant sanare een psycholoog. Het gaat om een tijdelijke functie voor 24 uur per week op 2 MBO-scholen, tot 1 augustus, in verband met ziektevervanging. Ben jij een enthousiaste en stevige persoonlijkheid en heb jij zin om met jongeren te werken tot de zomervakantie? Dan hebben wij een interessante baan voor jou!

 

In september 2019 is een pilot bij enkele MBO scholen in Rotterdam begonnen om het vroegtijdig, zonder diploma, verlaten van de school te voorkomen. De pilot loopt tot en met juli 2021 en er zijn momenteel 4 studentpsychologen en 7 scholen betrokken. Voor ziektevervanging van een collega, zoeken wij nu versterking.

Functiebeschrijving

Zo spoedig mogelijk ga jij je als psycholoog inzetten voor studenten in het Rotterdamse MBO. Studenten met complexe ggz-hulpvragen worden naar jou doorverwezen door het ondersteuningsteam van de school. Jij helpt de studenten met kortdurende behandeltrajecten (offline en/of online), eventueel met gebruik van ons e-health programma. Het doel van jouw inzet is dat de studenten hun schoolloopbaan succesvol kunnen doorlopen en voortijdig schoolverlaten wordt voorkomen.

 

De kern van jouw werk is handelingsgerichte diagnostiek (onderkennen, verklaren, taxeren en adviseren) en het kortdurend oppakken van de problematiek waarmee de student zich aanmeldt.

 

De functie is aanvullend op de bestaande ondersteuningsstructuur in de MBO-scholen. Verder draag jij bij aan het vergroten van de kennis van de onderwijs- en ondersteuningsteams. Jij weet wanneer er specialistische zorg nodig is en kunt effectief doorverwijzen. Jij houdt bovendien een registratie bij ten behoeve van de evaluatie van deze pilot.

Waar kom je te werken?

Je werkt op twee MBO-scholen in Rotterdam. In verband met corona kan het zijn dat je gevraagd wordt om (deels) thuis te werken.

Opleiding/ervaring

• Een afgeronde doctoraal/master opleiding psychologie
• NIP en SKJ-registratie
• Ervaring met diagnostiek, behandeling en deskundigheid op het gebied van jeugd- en jongerenpsychiatrie en volwassenenpsychiatrie
• Kennis van de sociale kaart in de regio Rijnmond
• Jij spreekt de taal van de jongere
• Jij beschikt over een breed en actief netwerk in de ggz, de (jeugd)hulpverlening en de wijkteams
• Jij geeft consultatie aan onderwijs- en ondersteuningsteams en begrijpt als geen ander dat je hiervoor moet investeren in een goede relatie.
• Aantoonbare ervaring met het begeleiden van groepen
• Zelfstandige en pro-actieve werkwijze en affiniteit met outreachend werken.

Jouw persoonlijk profiel

Jij houdt van pionieren. Het contact maken en onderhouden met anderen vind je leuk en gaat jou goed af. Jij bent zichtbaar en actief betrokken bij de personen en zaken waar je mee te maken hebt. Jij werkt samen met GGZ-collega’s, wijkteams en betrokkenen uit het onderwijs om deze pilot succesvol te maken. Daarnaast heb je kennis van organiseren, ontwikkelen, uitvoeren, evalueren en rapportages maken van groepen. Groepscursussen zijn vooral voor personen met depressieve klachten, die veel last hebben van stress, een burn-out hebben gehad, veel piekeren, een ongezonde leefstijl hebben in combinatie met psychische klachten, betrokken zijn bij huiselijk geweld of zich eenzaam voelen. Jij levert ook een bijdrage aan de beleidsontwikkeling en het optimaal functioneren van Avant sanare.

Wat bieden wij?

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Een fulltimer (36 uur per week) heeft recht op 166 uur vakantie per jaar. We bieden jou een tijdelijk contract tot 1 augustus 2021, voor 24 uur per week, met goede arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast over de vacature MBO psycholoog Rotterdam?

Meld je  zo snel mogelijk – liefst nu meteen! –  aan middels een motivatiebrief met pasfoto en CV bij de heer Domien Theuvenet, directeur Avant sanare via het e-mailadres: sollicitatie@avantsanare.nl. Voor vragen kun je bellen op nummer 085-04 99 100 met Domien Theuvenet of Els Koch, teamleider Volwassenen.

Meer lezen over de pilot studentenpsychologen in het MBO

In oktober 2019 is de pilot in het MBO gestart op het STC, het Lentis College, het Albeda College en het Zadkine College. Hierover lees je hier meer.