Trainingen

Werknemers leren werkstress voorkomen, persoonlijke effectiviteit vergroten en beter samenwerken.

Trainingen

Nieuw!
Terug naar kantoor
Voor: Bedrijven en organisaties Thema: Veerkracht & werk

Na een lange tijd thuiswerken, komen steeds meer teams bij elkaar op kantoor. En dat vraagt meer dan het opstarten van je laptop. Wat zijn de verhalen? Wat heb je meegemaakt? Kon je de concentratie opbrengen thuis? Wellicht heb je nieuwe collega’s? Uit onderzoek blijkt dat het zinvol is om na langdurige afwezigheid tijd te nemen voor elkaars verhalen om een goede nieuwe start te kunnen maken. Zeker in een crisis als die waar we nu inzitten. Met deze training voor teams zorg je voor een goede start!

Naar de cursuspagina
terug naar kantoor
Voor: Bedrijven en organisaties Thema: Stress en burn-out op het werk

Minder stress in werk en privé. Training voor mensen die werk en privé goed willen combineren. Die zowel thuis als op het werk stress ervaren en moeite hebben om te ontspannen en naar tevredenheid te werken en leven. Deze training verhoogt de motivatie, energie, autonomie en tevredenheid, zowel thuis als op het werk.

Naar de cursuspagina
minder stress in werk en privé
Voor: Thema: Stress en burn-out op het werk
Gezonde leefstijl training
Nieuw, gratis voor organisaties in Rotterdam
Voor: Thema: Somberheid & depressie
kennis van mentale gezondheid
Voor: Bedrijven en organisaties Thema: Persoonlijke ontwikkeling

Deze training is erop gericht om je leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen. Je leert hoe jij je collega’s motiveert tot het behalen van  betere resultaten en meer werkplezier. Vanuit verschillende theoretische kaders ga je aan de slag met het uitbreiden van je leidinggevende competenties. De training is een maatwerktraining: de inhoud en de planning worden op basis van intake en co-creatie vastgesteld.

Naar de cursuspagina
Oefen je communicatievaardigheden
Mindfulness
Voor: Bedrijven en organisaties Thema: Overspannen stress en burn-out

Mindfulness op het werk. Een training waarin je leert met aandacht en tegelijkertijd ontspannen aan het werk te zijn. Daardoor ben je beter bestand tegen stress en ontwikkel je meer zelfvertrouwen. En dat geeft je weer meer plezier in je werk.

Naar de cursuspagina
Mindfulness Charlois ontspannen en met plezier leven
Voor: Bedrijven en organisaties Thema: Persoonlijke ontwikkeling

Het geheel is meer dan de som der delen. Hoe werk je in je team effectief en plezierig samen zodat je het beste uit jezelf en uit je team haalt? Om daar achter te komen ga je in deze training met je team aan de slag. Als team ga je ervaren wat het effect is van de huidige manier van samenwerken en ga je op zoek naar hoe dat verbeterd kan worden. Dit is een maatwerktraining: De inhoud en de planning stellen we vast op basis van intake en co-creatie.

Naar de cursuspagina
Samenwerken & teamontwikkeling
Voor: Bedrijven en organisaties Thema: Persoonlijke ontwikkeling

Door te onderzoeken wat jouw kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën zijn kun je (professionele) ontwikkeldoelen kiezen die het bij jou passen. Samen met de andere deelnemers zet jij met energie en enthousiasme die stappen die voor jou belangrijk zijn. En zorg je ervoor dat je handiger omgaat met lastige situaties of als het tegenzit. Deze training is een maatwerktraining: de inhoud en planning stellen we samen op basis van intake en co-creatie.

Naar de cursuspagina
persoonlijke ontwikkeling training om zelf de regie te nemen
Voor: Bedrijven en organisaties Thema: Persoonlijke ontwikkeling

Oefen je communicatievaardigheden in een leuke training van drie dagdelen. Scherp je communicatievaardigheden aan en ga met meer zelfvertrouwen het gesprek aan. Leer hoe je communicatie kan inzetten als instrument om effectievere werkrelaties aan te gaan. Deze training helpt professionals inzicht te krijgen in communicatiepatronen op het werk en schakelen tussen diverse communicatiestijlen. Daardoor wordt je effectiever in het bereiken van je doel.

Naar de cursuspagina

Trainingen

Kies voor beter (samen) werkende teams

Verbeter het werkklimaat in jouw organisatie en kies voor één van onze trainingen. Daarin leren werknemers hoe ze werkstress voorkomen en hun persoonlijke effectiviteit vergroten. Daarnaast zijn onze trainingen een uitstekend middel om werknemers beter te laten samenwerken. Daarbij focussen we op de onderwerpen die aandacht nodig hebben in jouw organisatie. En waarvan bewezen is dat die aandacht leidt tot gemotiveerde medewerkers, minder ziekteverzuim en betere prestaties.

Thema's

De thema’s van de trainingen zijn werk-privébalans, omgaan met uitdagingen, voldoening halen uit je werk, teamontwikkeling, omgaan met stress en actief (blijven) leren. Die thema’s werken we verder uit in onze trainingen. Daarbij gaan we altijd in op de vraagstukken die in jouw organisatie spelen.

Praktisch

De trainingen duren een dagdeel, een dag, of meerdere dagen, afhankelijk van het vraagstuk en het doel.

Onze Rotterdamse Helden hebben een fantastische workshop gekregen over het thema stressmanagement.

Natasja Borgdorff, consulent Rotterdamse Helden (vrijwilligers van 16-25 jaar), Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Maar liefst 1,3 miljoen Nederlandse werknemers hadden in 2018 last van burn-out klachten. Bijna de helft (45%) van de werknemers geeft aan dat er op het werk (aanvullende) maatregelen nodig zijn tegen werkstress en 35% van het werkgerelateerde verzuim had volgens werknemers met werkdruk of werkstress te maken. Dat blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, uitgevoerd door TNO en CBS.

 

Een zieke werknemer koste de werkgever €200 tot €400 per dag. 65% van het ziekteverzuim is niet fysiek, maar psychisch. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat organisaties beter presteren en minder verzuim hebben, als werknemers zich goed voelen. Inzetten op preventie loont dus.

45%
van de werknemers vindt dat op het werk maatregelen nodig zijn tegen werkstress
foto van Natasja Borgdorff, consulent Rotterdamse Helden (vrijwilligers van 16-25 jaar), Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Heb je vragen, wil je in gesprek of ben je op zoek naar een goed advies?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Rutger van der Windt via telefoonnummer 085 – 04 99 117 of r.vanderwindt@avantsanare.nl.

Avant sanare maakt gebruik van cookies. Je kunt meer informatie vinden op de cookie policy pagina.