In The Lab of Life leer je om je werk en vrije tijd goed te combineren

De cursus heeft een doorlooptijd van 8 weken.

5

Groepsbijeenkomsten

5 x 2 uur werk je met elkaar aan je eigen thema's. Je leert hoe stress werkt en hoe je kan voorkomen dat stress jou de baas wordt.
2

Meetmomenten

Met een voor- en nameting brengen we in kaart hoe jij scoort op gebieden als energie, motivatie en tevredenheid thuis en op je werk.
5

E-sessies

In je persoonlijke leeromgeving ga je tussen de groepslessen door zelf aan de slag. Dat kan 5 keer zijn, maar het mag ook meer, net wat jij wilt.

Ik heb weer zin in mijn werk

Max, deelnemer aan The Lab of Life in 2019
Het ging al een hele tijd niet lekker met me. Ik had het ontzettend druk, zag overal tegenop en overzag het ook allemaal niet meer. Werk, thuis, mijn moeder die vaak naar het ziekenhuis moest, mijn kinderen. Het was gewoon teveel. Ik kon me niet meer goed concentreren, maakte steeds meer fouten, was snel geïrriteerd. Waarom lukt het nou niet, waarom zit het niet mee! De verkeerde vragen, weet ik nu. Ik ben geen superman. Dat heb ik in de cursus geleerd. Ik had natuurlijk helemaal geen zin in die cursus. Nóg een cursus, en ik heb het al zo druk, dacht ik. Maar het was echt goed voor me. Veel eye-openers. Dingen die ik automatisch doe, maar die me niet altijd helpen. Bijvoorbeeld veel online zitten om te ontspannen, terwijl ik inmiddels heb ervaren dat ik daar niet van uitrust, integendeel! Nu ben ik veel bewuster aan het kiezen. Dit doe ik wel, dat niet. Daardoor heb ik meer controle en meer rust. Ik ervaar minder stress in werk en privé. Ik ben, kortom, echt tevreden!
28%
van de werknemers ervaart altijd een informatie overload
foto van

Goed om te weten

Wetenschappelijk onderzochte methode

Wetenschappers van de Radboud Universiteit hebben een methode ontwikkeld om in vijf x 2 uur een blijvende gedragsverandering te bewerkstelligen. De methode is getest op effectiviteit en is positief voor je motivatie, energie, autonomie en tevredenheid zowel thuis als op het werk. Ook heeft The Lab of Life-aanpak zich inmiddels ruimschoots in de praktijk bewezen en we zijn ervan overtuigd dat onze methode ook voor jou werkt.

Inhoud van de training

 1. Persoonlijke analyse van je eigen energieniveau en work-life balance.
 2. Mentale & fysieke energie: herkennen van signalen en weerstanden en leren hoe je de theorie in de praktijk kunt brengen.
 3. Reflectie op kwaliteiten, waarden en doelen.
 4. Invulling persoonlijke vitaliteitsstrategie: leer hoe je hardnekkig te veranderen patronen kunt doorbreken en je self-efficacy kunt verhogen.
 5. Evaluatie en borging: analyseer wat je hebt bereikt, hoe je kunt anticiperen op valkuilen en waar je verder mee wilt.

Opbrengst

The Lab of Life leert je hoe je in korte tijd van willen tot doen kunt komen. Uit de voor- en nametingen blijkt dat deelnemers na de training meer motivatie, energie, autonomie en tevredenheid ervaren, zowel thuis als op het werk.

 • Minder stress in werk en privé.
 • Betere werk-privé balans.
 • Verlaagt je stressniveau en je ervaring van werkdruk.
 • Maakt de kans op burn-out klein.
 • Bevordert je werkprestaties en je zin in werk.
 • Geeft je meer controle over je eigen leven.
 • Leert je om drempels die persoonlijke groei tegenhouden tóch over te gaan.

Dit had ik veel eerder willen doen!

Naïma, 29 jaar

Rutger is gecertifceerd als The Lab of Life trainer.