Studentenpsychologen MBO Rotterdam

Gepubliceerd op 20 Apr 2020

Pilot psychosociale ondersteuning van studenten in het Rotterdamse MBO

Sinds 1 oktober jl. zijn studentenpsychologen van Avant sanare actief in een pilot op 4 scholen in het MBO in Rotterdam. Daar bieden zij laagdrempelige psychosociale hulp aan studenten en ondersteunen zij professionals. Op die manier zetten zij hun kennis van emotionele en gedragsproblemen in om de studenten te versterken en het risico op studie-onderbreking en voortijdig schoolverlaten te verminderen.

 

De MBO-colleges

De pilot vindt plaats op de MBO-colleges Lentiz, Scheepvaart- en Transport College (STC), Zadkine en Albeda. Verwijzing naar de studentenpsycholoog gaat via de mentor van de leerlingen.

 

Online hulp

Vanwege de coronacrisis en de tijdelijke sluiting van de scholen, bieden de psychologen de hulp nu ook online. Studenten kunnen (beeld)bellen met de psycholoog. Daarnaast zijn er diverse online programma’s die ze deels zelfstandig en deels met online begeleiding kunnen volgen. Natuurlijk gericht op het thema waarin zij zich willen ontwikkelen.

Naar: e-health (laagdrempelige online hulp) voor jongeren van 12 -23 jaar in Rotterdam

 

De studentenpsychologen

De psychologen/orthopedagogen Josine Caspers en Daniëlle Verroen (actief bij Albeda en Zadkine) zie je op de foto bij dit stukje. De andere studentenpsycholoog is Oscar Meijer. Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact met ze op!

Studentenpsychologen MBO Rotterdam