Leerkrachten leren hoe zij hun leerlingen kunnen trainen en inspireren met positieve psychologie

De cursus duurt 6 uur.

6

6 Uur

De train-de-trainer voor leerkrachten duurt 6 uur. We spreken samen af wat het beste uitkomt. Bijvoorbeeld 2 dagdelen.
2

2 Auteurs

Ilona Boniwell en Lucy Ryan schreven een eigentijds lesprogramma op basis van wetenschappelijke inzichten: ‘Aan de slag met positieve psychologie’.
3

3 Aansprekende materialen

Een praktisch werkboek, YouTube video's en een playlist met muziek. Daardoor is de cursus zowel voor leerkrachten als voor leerlingen aansprekend.

Het kan best lastig zijn om er voor jouw leerlingen te zijn

Leonie, leerkracht groep 7
"Ik was vanaf het begin al ontzettend tevreden met deze training. Erg fijn om met een andere deskundige met een andere expertise het hierover te hebben. Het kan best lastig zijn om er voor jouw leerlingen te zijn, als je weet dat ze je hulp goed kunnen gebruiken. Na deze training heb ik handvatten meegekregen waar ik zeker mee verder kan!"
10%
van de kinderen in het basisonderwijs zegt op school gepest te zijn
foto van

Goed om te weten

Praktijkgerichte training van leerkrachten

In 6 uur leren de leerkrachten hoe zij hun leerlingen kunnen trainen en inspireren met positieve psychologie. Het programma is praktisch, makkelijk uit te voeren en kent een effectieve didactische aanpak.

Aansprekende methodiek en materialen voor kinderen

Kinderen vinden de activiteiten leuk, de onderwerpen in de lessen nodigen uit tot een gesprek. Hierdoor openen leerlingen zich, ze doen enthousiast en geconcentreerd mee.

Onderzoek Universiteit Twente

De Universiteit Twente deed onderzoek naar Positieve psychologie en de eerste evaluatie laat veelbelovende resultaten zien. Het programma blijkt met name een positieve invloed te hebben op het welzijn van jongens. Opvallend is dat het sociale klimaat in de klas verbetert: leerlingen hebben meer begrip voor elkaar, gaan vriendelijker met elkaar om en daardoor verbeteren de onderlinge relaties.

Praktische cursus met een leuke aanpak die heel goed past binnen het onderwijs

Roberto, leerkracht groep 7/8
foto van

Bernadette Pires

Pedagoog
foto van

Nadia Anemaat

Inhoudelijk directeur