Kinderen van 4-8 ontwikkelen meer zelfvertrouwen en leren beter om te gaan met hun emoties

De cursus heeft een doorlooptijd van 8 weken.

8

8 bijeenkomsten voor kinderen

In 8 bijeenkomsten van 1 uur gaan de kinderen praten, ontspannen en plezier maken.
3

Bijeenkomsten voor ouders

Er zijn 3 bijeenkomsten voor de ouders met tips over het opgroeien in een bijzondere thuissituatie en de kans om verhalen en ervaringen uit te wisselen.
1

Handpop: Piep

We werken met PIEP de muis, een handpop die vertelt wat er bij hem thuis allemaal gebeurt. Samen met de kinderen gaan we oplossingen voor hem bedenken.

Ik vind het leuk om met PIEP te praten

Kevin (6)
Kevins moeder heeft een chronische psychiatrische ziekte. Daardoor kan ze niet altijd goed voor hem zorgen, en is het thuis soms erg onrustig. Ze is blij dat Kevin naar 'PIEP' gaat en heeft ook zelf steun gehad aan de ouderbijeenkomsten.
20%
van de kinderen groeit op in een gespannen, drukke of onveilige thuissituatie
foto van

Goed om te weten

Waarom?

Piep is een leuk en interactief programma. Het helpt de kinderen om te
ontspannen, gevoelens te benoemen en te uiten en het zelfvertrouwen te vergroten. In moeilijke tijden is het voor kinderen heel belangrijk en fijn om samen te spelen met leeftijdsgenootjes die hetzelfde meemaken.

Veilige groep

Er doen 8 ongeveer kinderen mee. Daardoor is de groep niet te klein om van elkaar te leren en samen te spelen. En niet te groot om veilig te kunnen zijn.

Hoe?

Spelenderwijs leren de kinderen vaardigheden aan om beter met hun emoties om te gaan. Daarbij gebruiken we de handpop Piep.

Ik ben blij dat mijn kind een plek heeft waar ze plezier kan maken en ontspannen. Ik wil het zo gemakkelijk mogelijk voor haar maken

Lucia, ouder
foto van

Nadia Anemaat

Pedagoog & operationeel manager
foto van

Lindsey Driessen

Pedagoog