Terug naar de thema's

Persoonlijke- en professionele ontwikkeling

Hoe kan je als medewerker effectiever je doel bereiken? Waar liggen je uitdagingen en hoe deze te ontwikkelen? Hoe ga je effectief om met je valkuilen en allergieën? Leer je kwaliteiten en uitdagingen kennen en zo ook jezelf. Dat is de essentie van persoonlijke- en professionele ontwikkeling.
foto van Persoonlijke- en professionele ontwikkeling

Leer je kwaliteiten en uitdagingen kennen en zo ook jezelf

Goed om te weten

Wat is persoonlijke en professionele ontwikkeling?

Persoonlijke ontwikkeling gaat over het ontwikkelen van eigenschappen in jezelf, die het mogelijk maken je doelen te bereiken. De ontwikkeling is vooral de bewustwording van jezelf, van je eigen kracht en je kwaliteiten. Als je weet wie je bent en wat je kracht is, kun je loslaten wat jou belemmert je dromen en doelen te bereiken.

 

Hierdoor voel je je:

  • Gezond
  • Gelukkig
  • Fysiek sterk
  • Mentaal krachtig
  • Emotioneel veerkrachtig

 

Je wordt effectiever en ervaart meer plezier in je werk.

Persoonlijke en professionele ontwikkeling versterken

Door het versterken van je persoonlijke en professionele ontwikkeling ga je effectiever aan de slag om je doel te bereiken, functioneer je soepeler en zal je de samenwerking tussen jou en je collega’s willen versterken.

Door de ontwikkeling te versterken ga je aan de slag met je:

 

  • zelfbewustzijn
  • talenten
  • sociale vaardigheden
  • mentale gezondheid
  • discipline

Sterke persoonlijkheden, sterke organisaties

Het ontdekken, benutten en ontwikkelen van de eigen sterke kwaliteiten geeft meer energie en voldoening en leidt tot betere prestaties en plezier in het werk.

Persoonlijke ontwikkeling gaat verder dan alleen maar een algemeen leerproces, kennis vergaren, ontwikkelen op je werk, groeien als persoon in of bijvoorbeeld karakterontwikkeling. Je gaat kijken en werken aan je kwaliteiten en doelen.

Rutger heeft jarenlange ervaring als trainer/coach met het begeleiden van teams van werkstress naar werkplezier. Uitspraak: “Ik geloof dat iedereen alles wat nodig is in zich heeft om goed met stress om te kunnen gaan. Soms is het fijn als iemand je daar een beetje bij helpt.”

Danine is gespecialiseerd in de thema’s: stress, slapen en een gezonde leefstijl. Uitspraak: “Mijn motto is ‘een gezonde geest huist in een gezond lichaam’. Oftewel: Voel jij je gezond en krachtig, dan ervaar je minder psychische klachten. Maar ook andersom!”

Kees is een enthousiaste en resultaatgerichte vakman op het gebied van training en coaching. Uitspraak: “Elke gedragsverandering heeft een intrinsieke motivatie nodig om blijvend resultaat op te leveren; vanuit eigen wil, beweging en kracht.”

Onze artikelen over dit thema