Avant sanare online

Gepubliceerd op 21 Apr 2020

Onze hulp aan kinderen, jongeren, studenten en volwassenen in Rotterdam online:

Online pedagogische hulp voor kinderen op de basisschool

Tot de zomervakantie bieden wij onze hulp aan kinderen van 4 – 12 jaar online. Daardoor kunnen de scholen met zoveel mogelijk rust en veiligheid weer aan het werk, terwijl wij kinderen die dat nodig hebben toch goed kunnen helpen. Scholen in Rotterdam kunnen contact met ons opnemen om een online programma voor één of meerdere kinderen (en hun ouders) te reserveren.

 

Individueel online programma voor boze en opstandige kinderen

Voor kinderen met boos of opstandig gedrag is het individuele programma Alles Kidzzz online te volgen.

 

Individueel online programma voor een kind met andere emotionele of ontwikkelingsvragen

Kinderen met andere emotionele of ontwikkelingsvragen volgen een individueel online programma dat speciaal op maat gemaakt wordt. Ze krijgen begeleiding van een van onze pedagogen. Dit programma is voor kinderen met angst, stress, somberheid, eenzaamheid, piekeren of negatief denken. Door het programma worden kinderen sterk en weerbaar en vermindert de kans op ernstige of blijvende psychische klachten. Voor meer informatie en inschrijven neem je contact op met Nadia Anemaat of Bernadette Pires.

 

Summerschool

In de zomervakantie gaat onze summerschool van start! De afgelopen tijd kon er weinig aandacht worden besteed aan het emotionele en sociale welzijn van kinderen. Terwijl sommige kinderen zich eenzaam, angstig of onveilig voelden, nu hun vertrouwde wereldje was weggevallen. Redenen genoeg om ze wat extra’s mee te geven door middel van een vrolijk en speels programma. Op die manier kunnen we kinderen de goede vaardigheden meegeven om het nieuwe schooljaar 2020-2021 met vertrouwen in te gaan. Houd onze nieuwsbrief en de berichten op sociale media in de gaten!

Online pedagogische en psychologische hulp voor jongeren en studenten

Scholen in Rotterdam kunnen jongeren opgeven voor individuele online hulp. Neem contact op met onze pedagoog Els Dekker voor meer informatie. Op het MBO in Rotterdam helpen onze studentenpsychologen studenten online, via beeldbellen. Ook kunnen studenten deelnemen aan onze e-health cursussen. Inschrijving voor deze online hulp gaat via de studiebegeleider of mentor. Voor alle studenten in Rotterdam (MBO, HBO en WO) is de online training voor studerende mantelzorgers beschikbaar.

Onze psychologische hulp aan volwassenen in Rotterdam online

Volwassenen die te maken hebben met angst, stress, huiselijk geweld, een vechtscheiding, somberheid, weinig weerbaarheid en/of negatief denken helpen wij normaal gesproken met onze groepscursussen in alle wijken van Rotterdam. Deze volwassenen helpen we nu ook online! De online cursussen zijn voorlopig gratis voor inwoners uit de gemeente Rotterdam. Zo kunnen Rotterdammers die thuis (moeten) zitten, toch gebruik maken van laagdrempelige en toegankelijke hulp bij emotionele & mentale problemen.

 

Omgaan met stress online

Rotterdammers met een VGZ Rotterdam pakket deden al gratis mee aan de cursus Omgaan met stress. Nu kunnen ook andere Rotterdammers gratis meedoen aan de online versie! Goed met stress omgaan helpt om te voorkomen dat stress leidt tot somberheid, energieverlies of andere klachten met je gezondheid.

 

Krachtige vrouwen online voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld

In deze cursus leren vrouwen voor zichzelf opkomen en omgaan met verwijten en boosheid. Hoe werkt de spiraal van geweld en hoe kun je die doorbreken? De cursus is gratis voor vrouwen uit Rotterdam en nu ook online. Informatie en inschrijven voor de online cursus Krachtige vrouwen.

 

Assertiviteit voor vrouwen online

Een cursus voor vrouwen die willen leren NEE zeggen en grenzen stellen. Oefenen met positief communiceren en je eigen kracht ontdekken. Een praktische cursus met veel oefenen van nieuwe communicatie- en gedragsstijlen. Gratis voor vrouwen in Rotterdam, ook in de online versie. Meer informatie en aanmelden voor de cursus assertiviteit.

 

Ouderschap na scheiding (ONS) online

Mediation in Rotterdam voor ouders die het niet lukt om samen afspraken te maken over ouderschap en opvoeding. In 8 tot 10 gesprekken leren ouders hoe zij hun kind(eren) kunnen ondersteunen, zodat ze zich gezond kunnen ontwikkelen. Onder begeleiding van een ervaren mediator gaan ouders (weer) in gesprek met hun (ex-)partner, om afspraken te maken over de kinderen. Meer lezen over Ouderschap na scheiding en inschrijven.

 

Online cursus leert vrijwilligers en professionals om psychische klachten te herkennen

Onze cursussen om professionals en vrijwilligers te trainen in signaleren en eerste hulp bij psychische problemen gaan online door. De groepscursus Met kennis van mentale gezondheid online kan gereserveerd worden door organisaties en bedrijven in Rotterdam die hun klanten/buren/vriiwjilligers/medewerkers goed willen helpen.

 

Individuele online hulp bij psychische klachten

Voor hulp bij klachten als angst, stress, burn-out, boosheid, frustratie of identiteitsvragen zijn onze individuele e-health cursussen heel geschikt. Je kunt ze als zelfhulp volgen wanneer je zelf wilt, en krijgt online begeleiding van een preventie expert of psycholoog. Meer over onze e-health.

Hulp of afstand, ook voor wie niet digitaal vaardig is

Alle Rotterdammers met psychologische hulpvragen helpen we zo goed mogelijk, ook als ze weinig digitale vaardigheden of middelen hebben. We stemmen ons hulpaanbod af op de mogelijkheden, en zetten ons ondertussen in om die mogelijkheden uit te breiden. Zo versterken onze cliënten zich niet alleen mentaal, maar ook digitaal. En dat is in deze tijd heel belangrijk, om mee te kunnen doen.

Vragen, suggesties, contact?