Onze cursussen en corona

Gepubliceerd op 14 Oct 2020

Onze pedagogen en preventie experts doen er alles aan om het coronavirus te stoppen. Tegelijkertijd zetten wij ons in om onze cursussen te kunnen blijven geven, omdat mentale gezondheid juist in deze moeilijke tijd ontzettend belangrijk is.

 

Veilige cursussen

 Om onze cursussen veilig en gezond te laten verlopen, werken wij volgens de richtlijnen van het RIVM. Zolang het veilig kan, blijven wij onze cursussen op scholen, in de Huizen van de Wijk en andere locaties geven volgens de daar geldende maatregelen. Daarbij werken we met mondkapjes, blijven we thuis bij klachten, houden anderhalve meter afstand, desinfecteren onze handen regelmatig en zien erop toe dat ook de deelnemers zich aan veilige regels houden. Als we door omstandigheden niet meer op locatie kunnen werken, kunnen we onze deelnemers ook met online cursussen helpen.

 

Extra aandacht voor mentale gezondheid

 Volhouden in coronatijd is voor veel mensen niet makkelijk. Thuis moeten werken, of thuis zitten zonder werk, de horeca gesloten, overal mondkapjes dragen. Daarom is extra aandacht voor mentale gezondheid juist nu belangrijk. Reden voor ons om juist nu extra actief te zijn.

 

Onze psycholoog Iris Verschoor weet hoe je gevoelens van somberheid, angst of frustratie het hoofd kunt bieden. Lees haar tips om het vol te houden in coronatijd, die ze deelde in AD Rotterdam.

 

Word het je toch teveel, maak dan gebruik van onze online e-health cursussen.