Onze cursussen & corona maatregelen

Gepubliceerd op 06 Apr 2020

Vanwege het coronavirus hebben wij maatregelen moeten nemen. Zo kunnen wij onze cursussen veilig en gezond laten verlopen. Hieronder lees je welke maatregelen dat zijn. Ook lees je wat dit voor de cursussen betekent.

 

Onze cursussen op scholen (lager, middelbaar en hoger onderwijs)

Tot 28 april aanstaande zijn alle scholen in lager, middelbaar en hoger onderwijs gesloten. Daardoor zijn ook onze cursussen op scholen uitgesteld. In ieder geval tot na de meivakantie. Ondertussen zijn we wel heel druk met het ontwikkelen en aanbieden van online cursussen! Daarom kunnen scholen in Rotterdam  kinderen nu ook opgeven voor individuele online hulp. Op scholen in het MBO zien onze studentenpsychologen studenten online, via beeldbellen. Ook kunnen studenten deelnemen aan onze e-health cursussen.

 

Onze cursussen in Huizen van de Wijk

De cursussen in Huizen van de Wijk kunnen door het coronavirus niet op de geplande locaties doorgaan. Dit zijn bijvoorbeeld de cursussen Krachtige vrouwen, Assertiviteit voor vrouwen en Omgaan met stress. Er is wel een goed alternatief! De cursussen die gepland stonden gaan door via beeldbellen. Deelnemers hebben daarvoor een smartphone, computer, tablet op laptop nodig.

 

Onze cursussen voor professionals en vrijwilligers

Onze cursussen om professionals en vrijwilligers te trainen in signaleren en eerste hulp bij psychische problemen gaan online door. De groepscursus Met kennis van mentale gezondheid online kan gereserveerd worden en vindt dan plaats via beeldbellen.

 

Andere hulp bij psychische klachten

En er is meer! Voor hulp bij klachten als angst, stress, burn-out, boosheid, frustratie of identiteitsvragen zijn onze e-health cursussen heel geschikt. Je kunt ze geheel zelfstandig (als zelfhulp) volgen, of met online begeleiding van een psycholoog. Meer over onze e-health.

 

Vragen, suggesties, contact?

Wij staan voor je klaar! Bel ons op 085 – 04 99 100 op werkdagen tussen 08:30 – 17:00 uur of stuur ons een bericht via het contactformulier.