Online én offline pedagogische hulp op scholen in Rotterdam

Gepubliceerd op 14 Jan 2021

Tijdens de lockdown bieden onze pedagogen extra ondersteuning aan kinderen, jongeren en ouders op scholen en CJG’s in Rotterdam. Met online én offline programma’s zetten we in op het versterken van de emotionele en sociale weerbaarheid van kinderen en jongeren en het aanleren van sociaal vaardig gedrag.

 

De ondersteuning is gericht op basisschoolkinderen, middelbare scholieren en ouders en begeleiders. Alle hulp wordt gegeven door gekwalificeerde pedagogen met kennis van mentale preventie. Deelname is gratis voor kinderen, ouders en scholen in Rotterdam.

 

Kinderen van 4 - 12 jaar en hun ouders

Boze en opstandige kinderen

Voor kinderen met boos of opstandig gedrag is het individuele programma Alles kidzzz offline én online te volgen. Meer informatie en inschrijven op de cursuspagina van Alles kidzzz.

 

Kinderen met emotionele of ontwikkelingsvragen

Kinderen met emotionele of ontwikkelingsvragen volgen een individueel online programma dat speciaal voor hen op maat gemaakt wordt. Ze krijgen begeleiding van een van onze pedagogen. Dit programma is geschikt voor kinderen met angst, stress, somberheid, eenzaamheid, piekeren of negatief denken. Door het programma worden kinderen sterk en weerbaar en vermindert de kans op ernstige of blijvende psychische klachten. Informatie en inschrijven voor Individuele pedagogische hulp.

 

Maatwerk tijdens de noodopvang

Voor kinderen die naar de noodopvang op school komen, kunnen we een programma op maat maken. Daarin passen we de thema’s, doelstellingen, aanpak, frequentie en het tijdstip van de hulp aan naar de behoefte van de kinderen en de school. De programma’s zijn niet alleen leerzaam, maar ook leuk om te doen! Informatie en aanvragen kan bij Nadia Anemaat, teamleider Jeugd, via n.anemaat@avantsanare.nl.

 

 

Opvoeden & Zo: online cursus voor oudersopvoeden en zo online cursus ouders Rotterdam

Ouders met alledaagse opvoedingsvragen en -problemen bespreken die tijdens onze online cursus Opvoeden & Zo. Wat doe ik als mijn kind niet luistert? Is het normaal dat ik de hele dag politie-agentje moet spelen? Ben ik niet te streng? Zeker nu veel ouders thuis zitten met hun kinderen kan het fijn zijn om opvoedingsvragen te delen. De cursus wordt begeleid door een pedagoog. Er start een open groep op maandagavond 8 maart. Informatie en inschrijven. Scholen kunnen ook een cursus voor de ouders van ‘hun eigen’ schoolkinderen aanvragen bij Nadia Anemaat, teamleider Jeugd, n.anemaat@avantsanare.nl.

Jongeren van 12-18 jaar

stress en burn-out jongerenstress en burn-out jongerenMiddelbare scholen in Rotterdam kunnen jongeren opgeven voor individuele online hulp. Bijvoorbeeld voor jongeren die zich somber voelen of veel piekeren. Jongeren van 12 -23 jaar kunnen individuele e-health volgen. Voor jongeren die veel stress ervaren, hebben we het programma The Lab of Life. Docenten kunnen onze training positieve psychologie volgen. Neem contact op met onze pedagoog Els Dekker voor meer informatie.

Pedagogische hulp voor kinderen buiten Rotterdam

Onze pedagogische hulp is gratis voor kinderen in Rotterdam.pedagogische hulp op scholen rotterdam Voor organisaties en scholen buiten Rotterdam maken we met plezier een offerte. Neem daarvoor contact op met onze teamleider Jeugd, Nadia Anemaat, via n.anemaat@avantsanare.nl of 085-0499104.

Pleinverhalen