In deze cursus leer je wat somberheid met jou doet en hoe jij weer plezier kunt beleven

4 dingen die je echt moet weten over deze cursus

1

Jij bepaalt

Vanaf de start van de cursus heb je een maand de tijd om de cursus te doen. Je bepaalt zelf wanneer en waar je dat doet.
2

Zelfhulp én online begeleiding

Je doorloopt de modules waar en wanneer het je uitkomt. Daar zijn ze speciaal voor gemaakt. Je krijgt bovendien online begeleiding van een van onze psychologen.
3

Account

Na inschrijving krijg je binnen 2 werkdagen van ons je inloggegevens via de e-mail. Dat duurt even, omdat één van onze preventie experts jou persoonlijk online gaat begeleiden. Je maakt met je inloggegevens je eigen account aan in Karify en kunt meteen aan de slag. Je kunt natuurlijk ook nog even wachten, dat bepaal je helemaal zelf.
4

Helpdesk

Bij vragen over je account kun je tijdens werktijden (tussen 9 en 5) altijd de helpdesk van Karify, ons e-health platform, bereiken, via 030-7370323. Voor vragen over jouw online begeleiding neem je contact op met Avant sanare via 085-0499100.

Ook als het lijkt alsof het leven alleen maar tegenzit, zijn er lichtpuntjes aan de horizon

Iris, psycholoog
Steeds meer (jong) volwassenen kiezen voor een online cursus of e-health traject. Onze e-ehealth cursussen worden gemiddeld met een 7,8 gewaardeerd en daar zijn we trots op. Vooral de combinatie van zelfhulp met online contact met een psycholoog wordt positief ervaren.
18.7%
Van de Nederlandse bevolking (18-64 jaar) heeft een depressie gehad
foto van

Goed om te weten

Somberheid & depressieve gevoelens

Het leven is prachtig, maar soms zien we dat even niet. Wanneer dit ‘even’ steeds langer duurt, of vaker voor komt, kun je daar somber van raken. En die somberheid kan je op een gegeven moment zo in de put brengen, dat het lijkt alsof je alleen nog maar somberheid bént. Maar gelukkig ben je heel veel meer. Ook als het lijkt alsof het leven alleen maar tegenzit, zijn er lichtpuntjes aan de horizon. Door dit traject te doorlopen ga jij die zien. Je leert positiever denken en ervaart langzaam aan meer positieve emoties.

Zelfhulp

De cursus is zo ingericht dat je hem helemaal zelf kunt doorlopen. Dit kun je doen:

 

  • Filmpjes bekijken over jouw onderwerp.
  • Meer te weten komen met kijken, luisteren en lezen.
  • Opdrachten maken.
  • Je eigen dagboek bijhouden.
  • Een stemmingsmeter invullen en zo je eigen voortgang bijhouden.

Je hebt een maand toegang tot jouw cursus. Daarna houd je altijd toegang tot je dossier (met o.a. je dagboek en opdrachten).

Online begeleiding

Soms heb je net even wat meer motivatie, diepgang of feedback nodig. Wil je zelf kunnen bepalen waar en wanneer je de online cursus doorloopt én feedback op ingevulde opdrachten?

 

  • Je hebt één keer per week online contact met onze psycholoog of coach.
  • Je krijgt daarnaast feedback op de opdrachten die je gemaakt hebt.

 

Wanneer je ernstige klachten hebt, overleg dan altijd met je huisarts.

Zo fijn om weer licht aan de horizon te zien!

Vidja, 53 jaar

Daniëlle werkt met studenten op het MBO. Ook daar bieden wij e-health aan.

Rutger is expert op het gebied van de preventie van psychische klachten in organisaties en bedrijven. Zowel op locatie als online geeft hij cursussen en coaching.

foto van

Michelle Siemons

Studentenpsycholoog

Michelle is gedragsdeskundige en expert in online coaching en gedragsverandering.