Beter in je vel, minder piekergedachten en meer innerlijke rust

4 dingen die je in deze cursus leert:

1

Leer jezelf beter kennen

Zet de eerste stap naar meer begrip. Hoe beter je jezelf kent, hoe makkelijker je aan de juiste knoppen kunt draaien. Heb jij bijvoorbeeld alleen 's nachts piekergedachten? Of nemen problemen je ook overdag in beslag? Zodra je meer weet over jouw angst en onrust, zijn ze aan te pakken.
2

Ontdek waar je onrust en angst vandaan komen

Nu je weet wanneer je angstig en onrustig bent, ga je jouw gedachten en gevoelens verder onderzoeken. Je leert waar je gevoelens vandaan komen en ziet welke invloed jij zelf hebt.
3

Leer realistisch en positief denken

Je hebt nu helder waar je negatieve gedachten vandaan komen. Maar hoe buig je ze nu om naar realistische en positieve gedachten? Je leert 'omdenken' en eerlijk naar jezelf en je problemen kijken.
4

Ga je eigen gedachten te lijf en sta positiever in het het leven

Nu je weet hoe angst en onrust ontstaan, maak je er korte metten mee. Met onze praktische tips en tools pak je je gedachten en gevoelens aan en kom je relaxter in het leven te staan.

Ik voel mij niet overal meer verantwoordelijk voor, ik heb leren loslaten

Het verhaal van Jane Doe, 31 jaar
"Ik volg een studie en werk 32 uur, bijna alles sinds een jaar online. Door corona lag mijn handballen stil. Voortdurend had ik het gevoel tekort te schieten. Ik twijfelde aan alles wat ik deed. Ik zat veel achter de laptop, en als ik dan eindelijk vrij was, dacht ik "en nu?" Ik werd vaak overvallen door een enorme leegte. Ik had het gevoel dat iedereen leuke dingen deed, het gezellig had met anderen, terwijl ik maar thuis zat. 's Avonds in bed kwamen de piekergedachten. Waarom sta ik er altijd alleen voor? 'Wat doe ik niet goed? Het nam mij volledig in beslag. Ik voelde mij in de kou staan. Ik leerde dat mijn vaste gedachte was: 'ik ben een alleen en ik zal alleen mijn eigen boontjes moeten doppen'. Na de online cursus 'angst en onrust' realiseerde ik me dat ik er niet alleen voor sta. Ik maakte mijn gedachten groter dan dat ze zijn en vroeg nooit om hulp. Inmiddels sport ik weer met een paar handbalmeiden en heb ik een paar 'oude vrienden' opgezocht om af en toe bij elkaar te eten. Ook zie ik mijn ouders vaker. Voordat ik ga slapen maak ik gebruik van een meditatie oefening die ik geleerd heb in de cursus. Daarna slaap ik veel beter en pieker ik nog zelden. Sterker nog, ik slaap al voordat ik kan gaan piekeren! En doordat ik weer het gevoel heb leuke, zinvolle dingen te doen, voel ik me een stuk relaxter!"
10%
Van de Nederlandse bevolking (18-64 jaar) heeft angstklachten (gehad)
foto van

Goed om te weten

Je bent niet de enige

Angststoornissen komen bij één op de vijf Nederlanders voor, maar nog veel meer mensen hebben angstklachten. Die zijn misschien niet zo ernstig dat het een stoornis is, maar beïnvloeden wel je dagelijks leven, humeur, zelfvertrouwen of toekomstbeeld. Herken je je hierin? Dan is deze cursus iets voor jou.

 

Je kunt eenvoudig starten, 2 dagen na je aanmelding kan je aan de slag. Twijfel daarom niet en maak een positieve keuze voor jezelf. Angst kan de controle overnemen, je kunt je machteloos voelen en zo steeds verder beperkt worden in je doen en laten.

Wacht niet langer!

Goed nieuws: angst en onrust kunnen voorkomen en verholpen worden. Door het volgen van deze cursus word je weer baas over je eigen gedachten en gevoelens en daardoor over je eigen leven.

De cursus is zo ingericht dat je hem helemaal zelf kunt doorlopen. Dit kun je doen:

 

  • Filmpjes bekijken over jouw onderwerp.
  • Meer te weten komen met kijken, luisteren en lezen.
  • Opdrachten maken.
  • Je eigen dagboek bijhouden.
  • Een stemmingsmeter invullen en zo je eigen voortgang bijhouden.
  • Na afloop houd je toegang tot je dossier (met o.a. je dagboek en opdrachten).

We doen het samen!

Soms heb je net even wat meer motivatie, diepgang of feedback nodig. Je krijgt daarom online begeleiding van onze preventie experts en psychologen.

 

  • Je hebt één keer per week online contact met onze psycholoog of preventie expert.
  • Je krijgt daarnaast feedback op de opdrachten die je gemaakt hebt.

 

Wanneer je ernstige klachten hebt, overleg dan altijd met de huisarts.

Ik voel mij vrijer en relaxter. De cursus heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf beter ben gaan begrijpen. Nu weet wat ik moet doen als ik mij niet okay voel.

Mike, 24 jaar

“In het MBO kom ik veel jongeren tegen die kampen met stress, angst en onrust. Bij Avant sanare hebben we veel kennis en expertise in huis om deze jongeren te helpen. Een cursus is voor mij geslaagd als een jongere zegt; ‘Ik heb je niet meer nodig, Daniëlle’. Dan ben ik trots op wat we samen bereikt hebben.”

Danine is psycholoog en leefstijlocach.

“Sport en voeding hebben een positief effect op angst en onrust. We kijken dus vanuit verschillende invalshoeken naar een probleem, niet alleen vanuit de persoon zelf, maar ook vanuit de omgeving.”

foto van

Michelle Siemons

Studentenpsycholoog

Michelle is gedragsdeskundige en e-health expert. Michelle: “Er is niets zo fijn als de combinatie van zelfstandig leren en hulp kunnen inschakelen als dat nodig is. De online cursussen in E-health vullen daarom ons vakgebied goed aan. Mensen zijn sterker dan ze denken, met een beetje hulp kom je er.”