Mentale gezondheid voor studenten op de Eurekaweek en de Universiteit

Gepubliceerd op 23 Aug 2023

Avant sanare op de Eurekaweek

Voor de derde keer op rij zijn onze GGZ preventie experts aanwezig tijdens de Eurekaweek. Dit is de kennismakingsweek voor studenten die het komend jaar gaan studeren aan de Erasmus Universiteit. De week is zondag begonnen en loopt nog tot en met aanstaande donderdag 24 augustus.

 

Onze preventie expert Jolanda Groen staat vanmiddag met de stichting Mantelfoon op de informatiemarkt, om te praten met studenten over de combinatie van studeren en mantelzorg.

 

Met het DIA-programma ‘You never care alone’ helpt Jolanda deze studenten om hun zorgtaken en opleiding beter te combineren. Daardoor ervaren zij minder stress en krijgen zij meer steun.

Workshops voor studenten van de Erasmus Universiteit

De Erasmus Universiteit besteedt veel aandacht aan het welzijn van studenten. Eén van de initiatieven is de Personal Support Hub: een plek voor Welzijn en Persoonlijke ontwikkeling, waar alle studenten gratis gebruik van kunnen maken. Studenten vinden er informatie, kunnen een professional spreken, een van de gratis workshops volgen of een praatje maken met een van de hosts van de hub.

Binnenkort staat het thema mantelzorg op het programma. Vanaf 5 oktober zal Jolanda tijdens 6 inloopworkshops met studenten in gesprek gaan over mantelzorg tijdens de studie. Studenten leren hoe zij studie en zorg kunnen combineren, en bespreken onderwerpen als: je toekomst, gezonde leefstijl, grenzen stellen, stress, omgeving, wat helpt en is opbouwend? Een uur voorafgaand aan de workshops kunnen studenten alvast vragen, kennis en ervaringen uitwisselen over studeren en mantelzorg.

Meer weten?Stuur een berichtje naar Jolanda Groen via j.groen@avantsanare.nl of bel haar op 085 04 99 165.

 

Bezoek de webpagina van de Personal Support Hub van de Erasmus Universiteit.