Medewerkers Avant sanare lopen mee met de Blue Monday Run

Gepubliceerd op 16 Jan 2023

Vandaag, maandag 16 januari was het ‘Blue Monday’, volgens velen de meest depressieve dag van het jaar. Op die dag deden de medewerkers van Avant sanare mee aan de Blue Monday Run. 

 

Zij liepen met een een groep collega’s door de wijk waar ze sinds vorige week gehuisvest zijn. Een mooie manier om de omgeving te leren kennen! Ook helpt wandelen op een ‘depressieve’ dag als Blue Monday goed om je stemming te verbeteren. Zelfs als het grijs is en regent (zoals vaak in januari) zul je tevreden zijn als je je tóch naar buiten waagt. Het werkt positief om je aandacht te richten op dat wat je wél goed doet, in plaats van te piekeren over wat niét is gelukt.

 

Op 4 januari is Avant sanare verhuisd naar IJsselmonde. Aan de Groene Tuin 277 heeft de organisatie voor mentale gezondheid veel ruimte om te werken en activiteiten te organiseren voor de wijk.

 

Die activiteiten zijn cursussen, trainingen en spreekuren voor mensen met mentale problemen. Zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen en ouderen. De hulpgevers van Avant sanare helpen bij angst, somberheid, stress, boosheid, frustratie en andere psychische vragen. Op een laagdrempelige manier, zonder verwijzing van een huisarts en zonder kosten.

 

Deelnemers aan de activiteiten oefenen met ‘anders’ denken, vertrouwen krijgen, je ontspannen voelen en jezelf ontwikkelen. Daardoor train je mentale weerbaarheid en voel je je een sterker persoon.

 

Door mee te doen aan de Blue Monday Run vroegen de mensen van Avant sanare extra aandacht voor het thema mentale gezondheid. Zij steunen daarmee de stichting Mind, een landelijke stichting die zich inzet om de psychische gezondheid te bevorderen. Met het geld dat zij op die dag ophalen ondersteunen zij mensen met psychische klachten.

 

Meer weten over Avant sanare? Neem dan een kijkje: www.avantsanare.nl. Of loop eens bij ons binnen op de Groene Tuin 277 in IJsselmonde.

 

De tekst van dit nieuwsbericht staat ook in de wijkkrant de Havenloods IJsselmonde. Je leest het in een online versie hier.

Medewerkers Avant sanare lopen mee met de Blue Monday Run