Maak kennis met Eva Vreeswijk, onze nieuwe wijkpsycholoog

Gepubliceerd op 07 Mar 2024

Rotterdam heeft er een nieuwe aanwinst bij: Eva Vreeswijk, een jonge wijkpsycholoog met een missie. Haar hart ligt bij het versterken van de mentale gezondheid en het doorbreken van taboes. Vanaf het moment dat ze haar rol op zich nam bij Avant sanare, heeft ze met toewijding en enthousiasme haar inzichten en kennis ingezet om de mensen in de buurt te ondersteunen. Maar wie is Eva precies en hoe kan zij jou, of iemand die je kent, verder helpen? 

 

Een persoonlijke misse

 

Eva is oorspronkelijk opgeleid als orthopedagoog en werkt nog steeds twee dagen per week in die functie op een speciaal basisonderwijsschool. Haar passie voor het helpen van mensen heeft haar nu ook naar de rol van wijkpsycholoog gebracht, waar ze sinds december vol enthousiasme aan begonnen is. Hierbij is het Eva’s persoonlijke missie om drempels te verlagen en mentale onderwerpen beter bespreekbaar te maken. 

 

Wat haar opvalt in de wijken waar zij werkzaam is, is de behoefte aan kennis rondom mentale gezondheid thema’s. Daarnaast ziet ze dat de psycholoog bij veel mensen nog gezien wordt als iemand waar je mee praat als er iets mis met je is.

 

“Wat mensen vaak vergeten is dat een psycholoog juist ook heel erg kan helpen met het uitzoeken en bewust maken van je krachten en kwaliteiten. Samen gaan we kijken hoe je die meer kan benutten.” 

 

De verbindende rol

 

Iets wat deze functie zo leuk en interessant maakt is de verbindende rol die Eva nu vervult. “Je kan luisteren naar mensen hun verhalen, maar daarbij kan ik ze ook verbinden met andere partijen waar zij weer baat bij kunnen hebben.” Dit kan zijn met andere zorginstellingen of welzijnspartijen, maar ook met plekken in de buurt waar mensen heen kunnen voor activiteiten en de gezelligheid. 

 

Contact leggen met Eva kan heel makkelijk, want ze is te vinden op verschillende (informele) plekken in de buurt, zoals bij Huizen van de Wijk en andere ontmoetingsplaatsen. “Ik vind het leuk dat je op een dag verschillende mensen ziet en op verschillende plekken bent. Dat je echt naar de mensen toe gaat. Dat helpt echt bij dat stukje laagdrempeligheid.” 

 

Eva’s boodschap aan de gemeenschap 

 

Het advies dat Eva wil meegeven aan alle inwoners van Rotterdam om ervoor te zorgen dat iedereen een goede mentale gezondheid behoudt is: 

 

“Het is oké om gevoelens te ervaren, ook de negatieve. Je bent niet je probleem of negatieve emotie; dat is slechts een deel van jou, maar jij hebt zelf invloed over hoe dat deel jou bepaalt. Ontdek en benut je krachten, en weet dat ik er ben om te helpen bij het behouden van perspectief, zelfs als de hoop soms ver te zoeken lijkt.”  

 

Eva is werkzaam in de wijken Delfshaven,  Feijenoord en IJsselmonde waar je kosteloos en zonder verwijzing met haar in gesprek kan gaan tijdens haar inloopspreekuur op verschillende plekken in de buurt. Daarnaast geeft ze ook informatiebijeenkomsten. Dus wil jij een praatje maken met Eva of ben jij in contact met mensen die haar hulp goed kunnen gebruiken? Neem dan gerust contact met haar op via de telefoon, Whatsapp of e-mail. 

 

 

Telefoon:

06 – 12117013

 

E-mail:

e.vreeswijk@avantsanare.nl

 

 

 

 

 

Klik hier voor meer informatie over haar aanbod.