Lustrum Gezond010: de gezondheid van Rotterdamse jongeren

Gepubliceerd op 21 Feb 2022

Afgelopen donderdag vierde het netwerk Gezond010 haar eerste lustrum. In een live uitgezonden talkshow  gingen diverse sprekers in op een belangrijk thema: de gezondheid van Rotterdamse jongeren.

 

Gezond010 is een netwerk van Rotterdamse partners die samen impact willen maken voor een gezonde stad. Mentaal gezond is een van de satellieten van Gezond010, waarvan Avant sanare partner is. Daarin werken ondernemers, zorgprofessionals en maatschappelijke organisaties samen op het thema mentale gezondheid.

 

Tijdens de 5e verjaardag schoven onze collega’s Els Dekker en Daniëlle Verroen real-life en digitaal aan bij de talkshow. Els vertelde over de impact van de coronacrisis op jongeren. Gelukkig is daar steeds meer aandacht voor en durven jongeren ook meer open te zijn over hun mentale gezondheid. Ook e-health heeft een enorme vlucht genomen, waardoor ook jongeren die thuis moesten zitten konden aankloppen voor mentale ondersteuning.

 

Jongeren waren ook het onderwerp van de smart sessie ‘Mentaal gezond’, waar Els en Daniëlle in gesprek gingen met deelnemers van Rotterdamse organisaties en bedrijven.

 

Wil je meer lezen over de bijeenkomst of de online uitzending van Gezond010 terugkijken? Dat kan via deze linkjes: Lees het artikel op Gezond010 of Kijk de online talkshow terug.