Leestips voor steengoede kinderboeken

Gepubliceerd op 12 Oct 2020

Leestips voor steengoede kinderboeken

De afgelopen week was het kinderboekenweek. Boeken kunnen kinderen troosten, ontroeren of iets leren. Kinderen kunnen er herkenning in vinden, of juist iets nieuws ontdekken. Daarom helpt lezen heel goed bij een positieve ontwikkeling van kinderen. En zeker boeken over onderwerpen als eenzaamheid, gehoord worden, echtscheiding en ouders. Hieronder geven wij je drie steengoede leestips!

 

De boom met een oor

Een jongen kan niet wachten om na schooltijd te vertellen wat hij die dag voor bijzonders heeft ontdekt. Maar iedereen heeft het te druk om naar de jongen te luisteren…

De boom met een oor is een fantasievol boek van Annet Schaap over eenzaamheid en luisteren. Voor kinderen van 6 – 9 jaar.

 

#eenzaamheid #kinderen #oor #luisteren

 

Uit elkaar

Veel kinderen maken een echtscheiding mee. In dit boek staan gedichten voor kinderen over liefde, scheiden en wat dat in het gezin doet. Ze zijn soms luchtig of hoopvol, maar doen ook soms pijn. Daarom zijn ze heel fijn om te lezen. Dit boek is gemaakt door Bette Westera (gedichten) & Sylvia Weve (illustraties) voor kinderen van 6 jaar en ouder. Het boek won de Woutertje Pieterse Prijs en de Gouden Griffel, twee belangrijke prijzen voor kinderboeken.

 

Luister hier naar het gedicht Geen hond.

 

#echtscheiding #scheiding #ouders #ruzie #ruziethuis #kinderen

 

 

 

Hoe voed ik mijn ouders op?

 

Dit boek gaat over ouders, en in het bijzonder over probleemouders. Zoals de telefoonouder, de overwerkte ouder, de te-jong-gekleed-­ouder, de ruzie-ouder, de mijn-kind-is-hyper-intelligent-­ouder en zo nog 15 onuitstaanbare vaders en moeders die wel een beetje opvoeding kunnen gebruiken! Elk hoofdstuk begint met het probleem van een kind, dat vervolgens tips krijgt van andere kinderen én van filosofen Stine Jensen en Frank Meester. Leuk en leerzaam voor ouders en kinderen vanaf 9 jaar.

 

#ouders #kinderen #opvoeding #opvoedingsvragen

 

Leestips voor steengoede kinderboeken kinderboeken echtscheiding kinderboeken avant sanare opvoeding

 

Meer lezen over eenzaamheid, echtscheiding of andere thema’s die belangrijk kunnen zijn voor kinderen (en opvoeders)? Klik dan op de links.