Jongerenpsycholoog in het nieuws over mentale gezondheid

Gepubliceerd op 15 Feb 2021

Kapper knipt je gelukkig

Afgelopen vrijdag 12 februari kwam onze jongerenpsycholoog Daniëlle Verroen aan het woord in haar favoriete nieuwsprogramma Editie NL over de relatie tussen uiterlijk en mentale gezondheid. Mentale gezondheid heeft vele kanten, ook meer alledaagse, zoals het gevoel dat je er goed uitziet.

 

Jongerenpsycholoog Daniëlle Verroen in Editie NL 12 februari 2021

Danielle is een van de vijf studentenpsychologen van Avant sanare die in het MBO in Rotterdam werken; zij werkt zelf op het Albeda College.

 

Daniëlle: “In coronatijd, waarin toch alles al een beetje tegenzit, kan aandacht voor je uiterlijk je een boost geven.” Naar de kapper hoort daar bij.

 

Op de RTL-site vind je het artikel ‘Als je haar maar goed zit, coronacoupe slecht voor mentale gezondheid’, waarin Daniëlle wordt geciteerd. “Ik merk dat door het wegvallen van de structuur en het vele binnen zitten, jongeren niet meer de moeite nemen om zich aan te kleden of te douchen.” De video-opname voor Editie NL – Kapper knipt je gelukkig – staat onderdaan de pagina.

Rappende psychologen op TikTok

rappende jongeren mentale gezondheidEen dag eerder vertelde Danielle aan NU.NL hoe je jongeren kan bereiken. Dat is belangrijk omdat steeds meer jongeren zich eenzaam en somber voelen door de coronacrisis.

 

Daniëlle vindt dat je jongeren moet bereiken op de plekken waar ze te vinden zijn. Zoals op Tiktok. Daniëlle: “Mijn studenten hebben vaak al meerdere psychologen gehad, die ook echt praten als een psycholoog. Daar zijn ze wel een beetje klaar mee.” Daniëlle adviseert professionals om zich in de jongeren te verdiepen en hun taal te spreken. “Jongeren houden van kort en krachtig, niet van ellenlange zware gesprekken. Je moet ze nu op een andere manier weten te bereiken.”

 

Leesjongerenpsycholoog mbo-psycholoog studentenpsycholoog artikel ‘Rappende psychologen op Tiktok’ op de website van nu.nl.

 

Meer lezen over Daniëlle of contact met haar opnemen?

 

E-health (laagdrempelige online hulp) voor jongeren in Rotterdam