Na deze cursus voel je je meer zelfverzekerd op school en met je vrienden.

De cursus heeft een doorlooptijd van 10-12 weken.

11

11 Bijeenkomsten voor de kinderen

In 11 bijeenkomsten van 1,5 uur leren kinderen hoe zij dapperder kunnen worden, minder piekeren en meer ontspannen.
2

2 Bijeenkomsten voor ouders

In 2 bijeenkomsten van 1 uur krijgen ouders tips om met angstig gedrag van hun kind om te gaan. Ook krijgen ze informatie over opdrachten die de kinderen meekrijgen om thuis te oefenen

Ze is nog altijd verlegen, maar ik heb haar zien groeien

Raymond, vader van Charity
"Tijdens de training heb ik mijn kind zien ontwikkelen. Ze is nog altijd verlegen, maar daar heb ik haar in zien groeien. Ik ben blij met het resultaat in zo’n kort tijdsbestek.”
9%
van de 10 tot 12 jarigen heeft faalangst
foto van

Goed om te weten

Veilige groep

Er doen ongeveer 8 kinderen mee. Daardoor is de groep niet te klein om van elkaar te leren. En niet te groot om veilig te kunnen zijn.

Beter voorkomen, dan genezen!

‘Je bibbers de baas’ verkleint de kans dat kinderen psychische problemen krijgen. Kinderen ontwikkelen meer zelfvertrouwen en leren hoe zij het contact met anderen kunnen verbeteren.

Faalangst en schoolprestaties

Faalangst is gekoppeld aan iets wat een kind van zichzelf of van een ander moet, en kan een negatieve invloed hebben op het welzijn of de prestaties. Daarom is het belangrijk om negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten.

Ik ben altijd heel verlegen geweest, vooral in groepen en als ik moet presenteren. Ik vind het nog steeds niet leuk, maar ik durf nu wel al iets meer.

Danny (11)
foto van

Bernadette Pires

Pedagoog en vervangend teamleider
foto van

Nadia Anemaat

Pedagoog & operationeel manager