Investeren in De Nieuwe Toekomst loont

Gepubliceerd op 06 Jul 2022

De maatschappelijke waarde van De Nieuwe Toekomst is in kaart gebracht

De maatschappelijke waarde die De Nieuwe Toekomst realiseert, resulteert in een positieve maatschappelijke businesscase: voor elke 1 euro die de gemeente investeert in de uitvoering van het programma, levert dit de gemeente tot wel € 1,78 op in maatschappelijke waarde. Het tijdschrijft voor werk, inkomen en zorg Sociaal Bestek beschrijft hoe dit blijkt uit onderzoek.

 

De interventie De Nieuwe Toekomst helpt vrouwen die huiselijk geweld hebben meegemaakt economisch zelfstandig te worden. Dat is belangrijk, want huiselijk geweld is een omvangrijk probleem. Zo gaven begin 2020 1,2 miljoen mensen van 16 jaar en ouder aan in het voorgaande jaar slachtoffer te zijn geweest van een vorm van huiselijk geweld. Vooral vrouwen worden er het slachtoffer van en hebben nog lang te maken met de ernstige gevolgen ervan.

 

De Nieuwe Toekomst ondersteunt de vrouwen in een landurig traject van training en coaching en is al eerder onderzocht als een goed onderbouwde interventie. Nu zijn ook de maatschappelijke gevolgen in kaart  gebracht, in een haalbaarheidsstudie uitgevoerd door Social Finance NL.

 

Meer lezen

Lees het hele artikel op de website van het tijdschrift Sociaal Bestek.

 

Lees meer over de interventie De Nieuwe Toekomst op onze cursuspagina.

 

Of neem contact op met onze preventie expert en trainer Marit van der Riet over De Nieuwe Toekomst.

Investerin in De Nieuwe Toekomst loont