Na de cursus ervaar je minder stress over je leven en weet je hoe je het roken en je geldzorgen kan aanpakken

Grip en Gezondheid duurt in totaal 3 maanden

6

Bijeenkomsten

De cursus telt 6 bijeenkomsten van 2 uur over omgaan met stress en met geld, zodat je minder stress en minder geldzorgen hebt. Je krijgt ook informatie over roken. Wat kan jij doen om te stoppen met roken en welke stappen ga je zetten om dat te gaan doen. Tijdens de laatste bijeenkomst word je ook ruim beloond met een verrassing.
1

Buddy

Een buddy helpt jou 1 x per week of 1 x per twee weken met tips en helpt jou om goed rond te kunnen komen van je geld.

Ik rookte 3 pakjes sigaretten per dag

Maureen Fabrie
Maureen deed mee aan de cursus Grip en Gezondheid. Ze zat 5 jaar in de schuldsanering, rookte 3 pakjes per dag en kon nauwelijks rondkomen. Dat gaat nu een stuk beter! Maureen helpt nu zelf haar zoon om van het roken af te komen.  

Meer over de cursus

        Leefstijlcoach en psycholoog Danine van Rijswijk vertelt in deze video over Grip & Gezondheid. Bekijk de video om te zien of het iets voor jou is!

Goed om te weten

Minder stress

In deze cursus leer je:

  • je eigen persoonlijke stresssignalen te herkennen
  • ontspanningsoefeningen om stress te verminderen
  • wat je kan doen als je stress ervaart (in plaats van piekeren of roken)
  • hoe je dat kan volhouden.

Lees meer over stress.

Minder roken, minder geldzorgen

In deze cursus krijg je veel praktische informatie over omgaan met geld. Je krijgt ook een buddy die je helpt met jouw geldzorgen. Tijdens de vijfde bijeenkomst ga je onderzoeken waar, wanneer en waarom je rookt. Je zoekt uit of je in die situaties ook andere dingen kan doen. Je maakt een plan hoe je dat gaat aanpakken. Hierbij krijg je hulp van een stoppen-met-roken-coach.

Gezonder leven

Minder stress, minder roken en minder geldzorgen. Dat is het uiteindelijke doel van deze cursus. Dat ga je niet in 6 weken bereiken. Wel kan je zorgen dat je al een flinke stap zet op weg naar die situatie. Je hebt dan aan het einde een goed plan over stoppen met roken. Je voelt je meer ontspannen en als je zorgen hebt weet je hoe je daar goed mee om kan gaan.

Aan het begin vroegen ze: Wil je stoppen met roken? Ik twijfelde. Eigenlijk is het ja en nee tegelijk. Willen en kunnen zijn twee verschillende dingen.

Anissa, deelnemer aan Grip en Gezondheid

Onze partners

Grip en Gezondheid is een gezamenlijk project van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Indigo Rijnmond en Avant sanare. Het project is is verbonden aan Healthy’R, centrum voor gedragsonderzoek en ontwikkeling. Aan Grip en Gezondheid is een gezondheidsonderzoek gekoppeld. De eerste resultaten zijn veelbelovend.