Geslaagde netwerkbijeenkomst IJsselmonde

Gepubliceerd op 27 Feb 2023

Thema: hoe versterken we de mentale gezondheid van de jeugd in de wijk?

Op donderdag 23 februari organiseerden we in samenwerking met het CJG Rijnmond en Stichting SOL een netwerkbijeenkomst voor voor professionals die met kinderen en jongeren werken in de wijken IJsselmonde, Lombardijen en Beverwaard. Het thema van de middag was: hoe versterken we de mentale gezondheid van de jeugd in de wijk? Ruim 40 professionals uit de wijk meldden zich aan voor een programma dat volledig in het teken stond van delen met en leren van elkaar!

 

Video impressie

Bekijk hier de video-impressie van de netwerkbijeenkomst:

 

 

Verbinding

De middag startte met een themakwartet: bij binnenkomst ontvingen deelnemers een kwartetkaart, opgedeeld in verschillende thema’s die later groepjes vormden voor de brainstorm. Kwartet-groepjes vormden zich en brainstormsessies over thema’s als identiteit, woede, communicatie en diversiteit leverden een hoop nieuwe inzichten op. De opdracht voor de brainstorm was om een aantal tips en tops omtrent dat thema te benoemen: wat gaat er in de wijk al goed, en wat kan nog beter? De herkenbaarheid bij het delen van tips en tops gaf aan dat professionals in de wijk goed op één lijn zitten, en elkaar ook goed weten te vinden: ook één van de vaak genoemde tops.

 

Workshops

De samenwerking tussen Avant sanare, het CJG Rijnmond en Stichting SOL resulteerde in een mooi en divers aanbod aan workshops voor deelnemers: van psychische gezondheid van de jeugd tot jonge mantelzorgers, goed voor jezelf zorgen als professional en de mentale gezondheid van ouders. Na afloop, onder het genot van een hapje en drankje, praatte iedereen elkaar bij over de workshops en de onderwerpen die tijdens de middag voorbijkwamen.

 

Toekomst

Op de vraag ‘Hoe versterken we de mentale gezondheid van de jeugd in de wijk?’ zijn deze middag meer dan voldoende antwoorden gegeven, waarbij professionals uit de buurt elkaar ook goed wisten te vinden om deze antwoorden tot uitvoer te brengen! Een geslaagde middag dus, waar we positief op terugkijken én met hopelijk nog positievere resultaten in de toekomst!

Gelsaagde Netwerkbijeenkomst IJsselmonde