Webinar Van discriminatie naar inclusiviteit

Webinar Van discriminatie naar inclusiviteit. Herken discriminatie en de impact van onopvallende en alledaagse discriminatie! Korte webinar met praktische tips die jou helpen om discriminatie goed te herkennen, ook als het niet opvallend en openlijk plaats vindt. En om verschillen tussen mensen op een positieve manier te kunnen waarderen. Gratis webinar online. Schrijf je in via onze cursuspagina. Je ontvangt dan een link om deel te nemen via je laptop, computer, tablet of smartphone.

Wanneer. Donderdag 18 november
Hoe laat. 11.00 - 12:30 uur
Waar. Online
Webinar van Discriminatie naar inclusiviteit

Discriminatie is een actueel thema. En terecht: de mogelijkheid om te zijn wie je bent, zonder dat dit je benadeelt, is een belangrijk grondrecht.

 

Hoe werkt discriminatie eigenlijk? Welke gedachtenpatronen zie je ontstaan en hoe kun je die doorbreken? Hoe heeft discriminatie invloed op de mentale gezondheid? Hoe herken je discriminatie in je werk, ook als het verborgen gebeurt? En wat doe je dan?

 

In deze webinar gaan we deze vragen beantwoorden. Na afloop weet je meer over emoties, gedachten en gedrag bij discriminatie. Daardoor zet je met elkaar stappen op weg naar inclusiviteit

 

Herkennen

In de webinar leer je discriminatie herkennen, ook als het verborgen gebeurt of je het in eerste instantie niet doorhebt.

 

Mentale gevolgen

Je begrijpt hoe discriminatie mentaal werkt en wat het met gevoelens, gedachten en gedrag doet. Zowel van degene die discrimineert, als degene die gediscrimineerd wordt.

 

Bespreekbaar maken

Je herkent discriminatie en racisme bij jezelf en anderen, ook als het minder open gebeurt. Je kunt het bespreekbaar maken. Je weet wat je kan doen als je het waarneemt. Je weet ook hoe je verschillen tussen mensen positief kan waarderen. En bespreekbaar maken.

Onze expert

Afbeelding van

Rafaël Matia Theuvenet

Wijkpsycholoog