De Staat van de Jeugd in Rotterdam

Gepubliceerd op 06 Jul 2022

Interview met Yacin (11) en onze pedagogen Melanie en Nadia

De Staat van de Jeugd in Rotterdam is een jaarlijkse monitor die laat zien hoe het met Rotterdamse kinderen en jongeren gaat. In de 6e editie zijn de meest recente gegevens verwerkt, zodat een actueel beeld ontstaat van de jeugd in Rotterdam.

 

In deze 6e editie wordt aandacht besteed aan gezondheid en veiligheid. In een interview vertelt de 11-jarige Yasin samen met zijn moeder én onze pedagogen Melanie Twigt en Nadia Anemaat hoe de cursus ‘Let op de kleintjes’ ervoor kan zorgen dat kinderen zich veiliger gaan voelen na een ervaring met geweld thuis.

 

Melanie: ‘Door de cursus leren kinderen emo­ties herkennen en benoemen. Ze ontdekken dat iedere situatie anders voelt, maar ook dat iedereen emoties anders uit. We gaan ook in op bij wie kinderen terecht kunnen voor steun, hoe je voor jezelf opkomt en, heel belangrijk, hoe je plezier maakt. Zo ontwikkelen ze vertrouwen in zichzelf, in andere mensen en hun toekomst.’

 

Om te voorkomen dat kinderen vastlopen na negatieve ervaringen en zich niet positief kunnen ontwikkelen, wordt ingezet op preventie. Met Yacin gaat het nu gelukkig goed. Zijn moeder is trots op hem: ‘Hij vindt school leuk en haalt hele goede cijfers.’

 

Meer lezen over de Staat van de Jeugd in Rotterdam

De Staat van de Jeugd is te vinden op: https://lnkd.in/ezTAkkvP. Het interview met Yacin en zijn moeder, Melanie en Nadia staat op pagina 26. Het is ook als afbeelding onderaan dit artikel toegevoegd.

 

Let op de kleintjes

Wie meer wil lezen over de cursus ‘Let op de kleintjes’ kan terecht op de cursuspagina van ‘Let op de kleintjes’.

 

de staat van de jeugd in Rotterdam