In deze cursus leren overbelaste mantelzorgers in balans te blijven tijdens het dragen van de zorg voor een ander.

De cursus heeft een doorlooptijd van 6 weken

2

Uur

De cursus bestaat uit leuke, ontspannende en leerzame groepsbijeenkomsten van 2 uur, waarin overbelaste mantelzorgers leren balans te vinden.
6

Groepsbijeenkomsten

In 6 bijeenkomsten gaan we aan de slag met: • je energie niveau (wat geeft energie versus wat kost energie) • waar je tegen aan loopt tijdens het zorgen voor een ander • jouw hulpbronnen (wat helpt jou en hoe zet je dat in) • organisaties en personen die jou kunnen helpen

Ik heb geleerd dat ik ook een leven mag hebben

Thomas, 32 jaar
750.000 mantelzorgers geven zowel langdurig (meer dan 3 maanden) als intensief (meer dan 8 uur per week) hulp. Mantelzorgers geven gemiddeld 11 uur per week hulp. Zo'n 380.000 volwassenen voelen zich zwaarbelast door het dragen van de zorg voor een ander. Daarom is het belangrijk om balans te vinden en om te weten wat je kunt doen als de zorg je te veel wordt.
20%
van de mantelzorgers ervaart drempels om zelf om hulp te vragen.
foto van

Goed om te weten

Voor wie?

Voor mantelzorgers die zorg dragen voor een naaste met een ziekte, verslaving of beperking. Dat kan een vriend(in) zijn, een familielid of een kennis. Het is goed om je eigen grenzen te bewaken en te zorgen dat je tijd en energie overhoudt voor andere dingen. Op deze manier houd je de mantelzorg beter vol.

Programma

In 6 bijeenkomsten gaan we aan de slag met de theorie, tips en oefeningen om ervoor te zorgen dat je de vaardigheden kunt toepassen in het dagelijks leven.

Certificering

We gaan met 6 verschillende onderwerpen aan de slag. Dit wordt op een feestelijke manier afgesloten met een certificaat.

Het is waardevol om mantelzorgers in het zonnetje te zetten

Els Koch, teamleider en trainer
foto van

Naomi Philippa

Psycholoog