In deze online cursus leer je hoe je minder angst, stress of frustratie door corona kan ervaren en positief kan denken

De cursus heeft een doorlooptijd van 1 maand

1

Jij bepaalt

Vanaf de start van de cursus heb je 1 maand de tijd om de cursus te doen. Je bepaalt zelf wanneer en waar je dat doet.
2

Zelfhulp én online begeleiding

Je doorloopt de modules waar en wanneer het je uitkomt. Daar zijn ze speciaal voor gemaakt. Ook krijg je online begeleiding van een van onze psychologen, in de vorm van opdrachten en feedback via chatten.
3

Account

Na inschrijving krijg je binnen 2 werkdagen van ons je inloggegevens via de e-mail. Dat duurt even, omdat één van onze preventie experts jou persoonlijk online gaat begeleiden. Je maakt met je inloggegevens je eigen account aan in Karify en kunt meteen aan de slag. Je kunt natuurlijk ook nog even wachten, dat bepaal je helemaal zelf.

Maar liefst een kwart voelt zich nu minder goed dan voor de crisis. Onder jongeren is dat bijna de helft.

I&O Research, 19 november 2020
In april voelde een kwart (24%) zich eenzamer dan voor de crisis, op dit moment is dat ruim een derde (37%). Vooral onder jongeren nam het eenzaamheidsgevoel toe. In april was al een groter deel het eens met de stelling “Door deze crisis voel ik mij eenzamer dan voor de crisis”, dat is nu nog sterker het geval. Maar liefst 69 procent van de jongeren onderschrijft deze stelling (tegen 37% gemiddeld). Van alle 25-plussers samen is ‘slechts’ 34 procent het eens met deze stelling. Op de vraag “hoe voelt u zich momenteel”? antwoordt 81 procent zeer goed tot goed. Maar als we doorvragen blijkt dat maar liefst een kwart zich nu minder goed voelt dan voor de crisis. Onder jongeren is dat bijna de helft. Bron: I&O Research, zij onderzochten in april, juni en november dit jaar de impact van de coronacrisis en met name het draagvlak voor de maatregelen en het welzijn van mensen. Naar het onderzoek.  
34%
van de Nederlanders voelt zich eenzamer dan voor de coronacrisis
foto van

Goed om te weten

Corona-proof

  • Laagdrempelig (veel beeldmateriaal, korte instructies, veel doen)
  • Gratis
  • Individueel
  • Op maat
  • Online begeleiding van onze preventie experts / psycholoog via de chatbox in het programma.
  • Optie: een half uur per week beeldbellen met je online begeleider.

De doelen

– Leer je wat de veranderingen met jou doen in je denken, voelen en gedrag.

– Begin in de eerste online module te onderzoeken wat er is gebeurd, wat dat met jou doet, hoe jij daar mee omgaat en wat wel en niet helpend is. Jouw begeleider leest met je mee, en weet dan beter waarmee je hulp kunt gebruiken: ben je somber? Bang? Pieker je? Of ben je erg gestrest?

– Vervolgens ga je aan de slag met wat jou op dit moment het meeste dwars zit. Door uitleg en oefeningen leer je beter je weg te vinden in de nieuwe werkelijkheid.

De aanpak

Deze online cursus is helemaal toegespitst op jouw persoonlijke ervaringen en vragen. Op basis daarvan kies je zelf de thema’s waarmee jij aan de slag wilt. Ook kies je zelf of je gebruik wilt maken van de optie om extra begeleiding te krijgen van een van onze preventie experts.

Na aanmelding krijg je gegevens om je eigen account aan te maken. Je vult een vragenlijst in en start met de online cursus. Als je wilt, heb je via de chat een gesprek met de psycholoog om de uitkomst van de vragenlijst te bespreken.

foto van

Naomi Philippa

Psycholoog

Naomi Philippa is psycholoog en gespecialiseerd in e-health.