In deze cursus leren vrouwen om nee te zeggen en op te komen voor zichzelf

De cursus heeft een doorlooptijd van 2 maanden

5

Groepsbijeenkomsten

We starten met 5 groepsbijeenkomsten van elk 2 uur, waarin vrouwen leren om op een respectvolle manier hun grenzen aan te geven.
4

Groepsbijeenkomsten

Na de eerste reeks zijn er 4 nieuwe groepsbijeenkomsten van elk 2 uur, met verdieping en extra oefening.
9

Deelnemers maximaal

We maken de groep niet te groot en hebben maximaal 9 deelnemers. Daardoor komt iedereen aan bod en is er ruimte om te oefenen.

Ik laat anderen nu minder snel over me heen lopen, door deze cursus heb ik leren ‘nee’ durven te zeggen

Mariam, 29 jaar
Bijna de helft van alle Nederlandse vrouwen heeft ooit geweld ervaren, fysiek of seksueel. 1 op de 3 vrouwen van 18-29 jaar is wel eens geconfronteerd met cyberintimidatie. 19% van de Nederlandse vrouwen voelt (soms) angst voor geweld. 51% vermijdt daarom situaties en plekken. Opkomen voor jezelf is daarom extra belangrijk.
45%
van de Nederlandse vrouwen heeft ooit geweld ervaren
foto van

Goed om te weten

Voor wie?

Voor vrouwen die vaak denken: “Had ik maar dit gezegd” of “had ik maar dat gedaan”. Vrouwen die vaak hun frustraties inslikken, anderen niet durven kwetsen. Vrouwen die geen waardering krijgen en zich niet serieus genomen voelen. Vrouwen die onzeker zijn en de schuld bij zichzelf zoeken.

Programma

Naast theorie, kennis en uitleg oefenen we met eigen praktijksituaties. Om ervoor te zorgen dat je de vaardigheden in je dagelijks leven kunt toepassen, zijn huiswerkopdrachten een belangrijk onderdeel van de cursus. De thema’s zijn: stress; negatieve en positieve gedachten; emoties als boosheid en frustratie; onder woorden brengen wat je denkt en voelt; duidelijk communiceren; eigenwaarde en zelfbewustzijn.

Wat is assertiviteit?

Assertiviteit is: op een respectvolle manier voor je eigen mening op kunnen komen. Je toont dan respect voor jezelf en voor de ander. Je leert jouw grenzen aan te geven en op te komen voor je eigen wensen, zonder daarbij de belangen van anderen uit het oog te verliezen.

Het is mooi om deze vrouwen te zien groeien naar sterke, zelfverzekerde vrouwen met een eigen wil

Patricia, sociaal agoog en trainer
foto van

Danine van Rijswijk

Psycholoog en leefstijlcoach
foto van

Patricia Verhaaren

Sociaal agoog
foto van

Naomi Philippa

Toegepast psycholoog