Professionals leren hoe zij kinderen van 2-4 jaar met (een risico op) overgewicht of obesitas en hun ouders kunnen ondersteunen om een gezond gewicht te bereiken

De cursus heeft een doorlooptijd van 3 maanden

1

Train-de-trainer voor professionals

Train-de-trainer voor Jeugdprofessionals (zoals pedagogen en gezinscoaches), voeding- en leefstijlcoaches en sport- en bewegingsprofessionals.
6

Bewegingslessen voor ouders en kinderen

In 6 lessen van 1 uur doen de professionals met de ouders en kinderen diverse leuke beweegspelletjes.
6

Bijeenkomsten voor ouders

In 6 bijeenkomsten van 1 uur leren ouders van de professionals alles over gezonde voeding, gezond bewegen en gezond opvoeden.
3

Huisbezoeken met begeleiding

Voor, tijdens en na de cursus komt de professional bij de ouders en kinderen thuis, om de adviezen heel persoonlijk en passend te maken.
1

Kookworkshops

In 2 workshops van 1 uur gaan de ouders met gezonde ingrediënten eenvoudige en lekkere maaltijden klaarmaken, onder begeleiding van de professionals.

Dank voor de leuke training! We hebben er zin in!

Linda Oosthoek en Lieneke Jooren, Twinkeltje Opvoedondersteuning
Op 11 november 2019 trainden wij de pedagogen en voedingscoaches van Twinkeltje Opvoedondersteuning om ons programma Gewichtige gezinnen te geven. Een super enthousiast team gaat gezinnen met overgewicht helpen bij een gezonde start van het nieuwe jaar. Onder de naam 'Fitte Families' gaan ouders met jonge kinderen bewegen, koken en praten over gezonde leefstijl!
11.9%
van de kinderen van 4 jaar had overgewicht in 2018
foto van

Goed om te weten

Voor professionals

De train-de-trainer van Gewichtige gezinnen leert professionals hoe ze de ouders en kinderen effectief kunnen ondersteunen bij het bereiken van een gezond gewicht. Aan de hand van een praktisch draaiboek kunnen zij het programma inpassen in hun eigen werk. Het programma is geschikt voor jeugdprofessionals (zoals pedagogen en gezinscoaches), voeding- en leefstijlcoaches en sport- en bewegingsprofessionals.

Voor gezinnen

Na de train-de-trainer kunnen de professionals het programma zelf geven. Het programma bevat groepsbijeenkomsten, voorlichting over gezonde en ongezonde voeding. gezonde leefstijl en gezond gedrag, oefenen met etiketten lezen, kookworkshops, beweeg- en spellessen, huisbezoeken en inzetten van steun uit de eigen omgeving. Plus een werkboek met leuke opdrachten, weetjes en gezonde recepten.

Draaiboek en werkboek

Professionals maken gebruik van een overzichtelijk draaiboek, met achtergrondinformatie en duidelijke instructies en beschrijvingen. Voor de ouders is er een leuk, toegankelijk werkboek. Daarin staat alle theorie, de thuisoefeningen, de beweegspelletjes en de recepten. Handig voor tijdens de cursus en daarna, als opzoekboekje.

We zijn veel meer aan het doen samen, dat is leuk!

Maria, moeder van Joy (2) en Sharissa (4)
foto van

Els Koch

Teamleider, pedagoog en expert in preventie

Els heeft deze train-de-trainer doorontwikkeld tot een leuke, actieve en goed werkbare training voor professionals.