Terug naar de werknemers

Bernadette Pires

Pedagoog
Als pedagoog bij het jeugdteam geef ik trainingen en cursussen aan kinderen, jongeren, ouders en professionals. Dus eigenlijk iedereen die te maken heeft met het kind of de jongere. De kinderen leer ik vaardigheden aan op het gebied van de sociaal-emotionele ontwikkeling. De ouders leer ik opvoedvaardigheden aan en de professionals methodieken die zij op hun beurt weer kunnen toepassen in een klas. Daarnaast geef ik trainingen aan kinderen en ouders die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld, en maak ik deel uit van het project You Never Care Alone, waarin we studerende mantelzorgers ondersteunen. Een veelzijdige takenlijst, kortom!
foto van Bernadette Pires

Telefoonnummer

085-0499117 Maandag, dinsdag, woensdag tot 11.30 uur, donderdag en vrijdag tot 13.30 uur.

E-mailadres

b.pires@avantsanare.nl

Meer over Bernadette

Ik vind het mooi om te zien wanneer een kind of jongere klaar is met een training of cursus en dan hetgeen kan gaan toepassen wat er geleerd is. Het komt ook voor dat er na de training een vervolg nodig is vanuit een andere route. Het geeft mij in beide gevallen een tevreden gevoel. Het is fijn als een kind of jongere positief uitstroomt, maar ook bij een vervolg ben ik tevreden. Dit kan net hetgeen zijn wat een kind of jongere nodig heeft.

Mijn werk

Mijn missie is de cursisten vaardigheden aan te leren. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat zij een plek hebben waar zij zichzelf kunnen zijn en in alle veiligheid hun ei kwijt kunnen. Wat wil jij doen, wat is jouw missie, wanneer heb jij een tevreden gevoel? Ik vind uitdaging in mijn werk belangrijk en het werk is zeer afwisselend en inspirerend.

Dit ben ik in het kort

Filosofisch en diepgaand, met oog voor mensen en wat hen beweegt, humoristisch, vriendelijk, betrokken, optimistisch, creatief en dankbaar.

Je kunt me wakker maken voor...

Zingen, dit doe ik zowel solo, als in The Joy Choir, een gospelkoor. In mijn vrije tijd ben ik zangeres en theatermaker/speler. Mijn zelfgeschreven en gespeelde voorstelling gaat dit jaar in première. Die gaat over mijn strijd tegen kanker. Als ervaringsdeskundige zet ik mij in voor cancer awareness. Daarnaast breng ik graag tijd door met mijn kinderen; ik ben dan bij de voetbal of dansles te vinden. Wij doen ook regelmatig leuke dingen samen. Op de één of andere manier is hier altijd eten bij betrokken. Koken en eten is ook een favoriete bezigheid.

Bernadette is specialist in de volgende thema's