Trainingen

Werknemers leren werkstress voorkomen, persoonlijke effectiviteit vergroten en beter samenwerken.

Trainingen

Voor: Bedrijven en organisaties Thema: Stress en burn-out op het werk

Minder stress in werk en privé. Training voor mensen die werk en privé goed willen combineren. Die zowel thuis als op het werk stress ervaren en moeite hebben om te ontspannen en naar tevredenheid te werken en leven. Deze training verhoogt de motivatie, energie, autonomie en tevredenheid, zowel thuis als op het werk.

Naar de cursuspagina
minder stress in werk en privé
Voor: Bedrijven en organisaties Thema: Stress en burn-out op het werk

Ontspannen aan het werk met yoga voor bedrijven en organisaties die willen dat hun werknemers mentaal en fysiek fit zijn. Werknemers leren hoe lichaam en geest samenwerken, hoe stress ontstaat en hoe je uitval door stress of andere psychische klachten kunt voorkomen.

Naar de cursuspagina
ontspannen aan het werk
Nieuw, gratis voor organisaties in Rotterdam
Voor: Professionals, vrijwilligers Thema: Somberheid & depressie

Kennis van mentale gezondheid: hoe werken het brein, emoties en gedrag? Hoe herken je problemen? Wat kun je dan doen? Voor mensen die willen leren hoe je stress, depressie en andere psychische klachten kan herkennen en hoe je verder kan helpen. Door de corona crisis wordt de cursus nu tijdelijk online gegeven, via beeldbellen. Lees hier meer.

Naar de cursuspagina
kennis van mentale gezondheid
Effectief leiderschap
Voor: Werknemers, bedrijven Thema: Persoonlijke ontwikkeling
Mindfulness
Voor: Werknemers, bedrijven Thema: Overspannen stress en burn-out

Mindfulness op het werk. Een training waarin je leert met aandacht en tegelijkertijd ontspannen aan het werk te zijn. Daardoor ben je beter bestand tegen stress en ontwikkel je meer zelfvertrouwen. En dat geeft je weer meer plezier in je werk.

Naar de cursuspagina
Mindfulness Charlois ontspannen en met plezier leven
Samenwerken
Voor: Werknemers, bedrijven Thema: Persoonlijke ontwikkeling

Elk team heeft verschillende mensen met verschillende behoeften en kwaliteiten. In deze training zorgen we ervoor dat jouw team(s) goed op elkaar zijn ingespeeld en met elkaar bergen kunnen verzetten.

Naar de cursuspagina
Voor: Werknemers, bedrijven Thema: Persoonlijke ontwikkeling

In de training 'Persoonlijk leiderschap' leren werknemers omgaan met obstakels en uitdagingen en zich daarbij goed te voelen. Een effectieve training om te kunnen dealen met de dagelijkse realiteit op de werkvloer.

Naar de cursuspagina

Trainingen

Kies voor beter (samen) werkende teams

Verbeter het werkklimaat in jouw organisatie en kies voor één van onze trainingen. Daarin leren werknemers hoe ze werkstress voorkomen en hun persoonlijke effectiviteit vergroten. Daarnaast zijn onze trainingen een uitstekend middel om werknemers beter te laten samenwerken. Daarbij focussen we op de onderwerpen die aandacht nodig hebben in jouw organisatie. En waarvan bewezen is dat die aandacht leidt tot gemotiveerde medewerkers, minder ziekteverzuim en betere prestaties.

Thema's

De thema’s van de trainingen zijn werk-privébalans, omgaan met uitdagingen, voldoening halen uit je werk, teamontwikkeling, omgaan met stress en actief (blijven) leren. Die thema’s werken we verder uit in onze trainingen. Daarbij gaan we altijd in op de vraagstukken die in jouw organisatie spelen.

Praktisch

De trainingen duren een dagdeel, een dag, of meerdere dagen, afhankelijk van het vraagstuk en het doel.

Onze Rotterdamse Helden hebben een fantastische workshop gekregen over het thema stressmanagement.

Natasja Borgdorff, consulent Rotterdamse Helden (vrijwilligers van 16-25 jaar), Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Maar liefst 1,3 miljoen Nederlandse werknemers hadden in 2018 last van burn-out klachten. Bijna de helft (45%) van de werknemers geeft aan dat er op het werk (aanvullende) maatregelen nodig zijn tegen werkstress en 35% van het werkgerelateerde verzuim had volgens werknemers met werkdruk of werkstress te maken. Dat blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, uitgevoerd door TNO en CBS.

 

Een zieke werknemer koste de werkgever €200 tot €400 per dag. 65% van het ziekteverzuim is niet fysiek, maar psychisch. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat organisaties beter presteren en minder verzuim hebben, als werknemers zich goed voelen. Inzetten op preventie loont dus.

45%
van de werknemers vindt dat op het werk maatregelen nodig zijn tegen werkstress
foto van Natasja Borgdorff, consulent Rotterdamse Helden (vrijwilligers van 16-25 jaar), Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Heb je vragen, wil je in gesprek of ben je op zoek naar een goed advies?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Rutger van der Windt via telefoonnummer 085 – 04 99 117 of r.vanderwindt@avantsanare.nl.

Avant sanare maakt gebruik van cookies. Je kunt meer informatie vinden op de cookie policy pagina.