Assist

Een schokkende gebeurtenis heeft een enorme impact op iemands leven. Door daar tijdig en op een goede manier aandacht aan te besteden, kun je voorkomen dat iemand er langdurig klachten aan overhoudt. Of er zelfs slechter door gaat functioneren. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Tijdig de juiste hulp

Ons Assist-team biedt tijdig de juiste hulp, zodat onnodig psychisch lijden wordt voorkomen. Door onze expertise op het gebied van trauma, verlies en rouw, weten wij hoe belangrijk het is om de individuele persoon bij te staan na een schokkende gebeurtenis. We weten ook hoe helpend het kan zijn om het taboe op een onderwerp als dit te doorbreken en tegelijkertijd hoe lastig het is om dit te doen. Daarom richt onze hulp zich enerzijds op de getroffenen en anderzijds op het netwerk om hen heen.

Hoe helpt Assist?

Opvang en begeleiding

We bieden direct hulp na een schokkende gebeurtenis, met opvang en begeleiding op locatie. Dat bevordert de verwerking van de gebeurtenis en voorkomt een blijvend trauma.

Bedrijfsopvangteam

We helpen met het opzetten van een bedrijfsopvangteam (BOT), zodat teams zelf de kennis en kunde in huis hebben om na een schokkende gebeurtenis hun collega’s direct de juiste hulp te kunnen bieden.

Mental Masterclasses

Onze Mental Masterclasses over verlies en trauma zijn er speciaal voor professionals die meer willen leren over de impact die verlies en trauma heeft op getroffenen. Professionals doen zo kennis op om getroffenen beter te begrijpen en passende hulp te kunnen bieden.

Meer weten over Assist?

Meer weten over de interventies van Assist? Neem dan contact op met Rutger van der Windt via r.vanderwindt@avantsanare.nl of bel naar ons algemene nummer 085 - 04 99 100.

Avant sanare maakt gebruik van cookies. Je kunt meer informatie vinden op de cookie policy pagina.