Kinderen leren om hun zelfvertrouwen te vergroten en steun te zoeken bij anderen

De cursus heeft een doorlooptijd van 8 weken.

8

8 bijeenkomsten voor de kinderen

In 8 bijeenkomsten van 1 uur leren kinderen om hun gevoelens te herkennen en benoemen en oefenen zij met positief denken.
8

8 bijeenkomsten voor de ouders

Ouders krijgen informatie over de ontwikkeling van kinderen en de gevolgen van ruzies en geweld. Ook wisselen zij ervaringen uit met anderen.
3

3 (optionele) huisbezoeken

Optioneel vinden en voor, tijdens en na de cursus huisbezoeken plaats.

Door de verhalen van de andere moeders voel ik me niet meer zo alleen

Xandra, 31 jaar
Samen met mijn zoontje meegedaan aan de Tovergroep. Spannend in het begin, maar we hebben er veel aan gehad. Door de verhalen van de andere moeders voel ik me niet meer zo alleen en somber. De tips van de trainers hebben me ook geholpen.
20%
van de keren dat er huiselijk geweld plaatsvindt, is een kind getuige
foto van

Goed om te weten

Waarom?

Kinderen die getuige zijn (geweest) van ruzies of geweld thuis lopen meer risico dan andere kinderen op emotionele en gedragsproblemen. Door deze cursus verkleint de kans dat zij later psychische problemen krijgen en zelf dader of slachtoffer worden van huiselijk geweld.

Veilige groep

Er doen maximaal 8 kinderen mee. Daardoor is de groep niet te klein om van elkaar te leren. En niet te groot om veilig te kunnen zijn.

Leerpunten

Kinderen leren om hun gevoelens te herkennen en te benoemen, positief te denken (helpende gedachten) voor meer vertrouwen in zichzelf en anderen.

Een positieve start hadden Yason en ik wel nodig. De cursus was leuk en leerzaam voor ons allebei en Yason zit lekkerder in zijn vel

Ruth, 28 jaar
foto van

Inge den Ouden

Pedagoog
foto van

Lisa Bouman

Pedagoog
foto van

Melanie Twigt

Programma manager Huiselijk geweld & Echtscheiding