4U verkleint de kans dat kinderen psychische problemen krijgen en helpt hen te ontspannen, samen te praten en plezier te maken

De cursus heeft een doorlooptijd van 8 weken

8

8 groepsbijeenkomsten voor kinderen

met 1 uur spelenderwijs praten met elkaar en 1 uur een circusvoorstelling maken.
3

3 bijeenkomsten voor ouders

waarin ouders tips krijgen over de opvoeding.
1

1 circusvoorstelling

als afsluiter van de cursus laten de kinderen zien wat ze geleerd hebben.

We zorgen dat alle kinderen het gevoel krijgen dat ze iets kunnen en dat geeft vertrouwen om hun mogelijkheden uit te bouwen

Anne Kuipers, directeur circus Hannes &Co
Anne heeft inmiddels jarenlange ervaring binnen 4U: "Kinderen ervaren plezier in het bewegen, plezier in spelen met circusmaterialen zoals balletjes of diabolo’s. Plezier bij het leren van trucjes en als je kan laten zien wat je geleerd hebt tijdens de voorstelling. Plezier om applaus in ontvangst te nemen. Soms biedt het circus de mogelijkheid om aan de waan - of problemen - van alledag te ontvluchten. Soms geeft het een effect op langere termijn: dan wekt het energie op, ontwikkelt het vertrouwen, geeft het inspiratie en laat het je pret voelen.” Ook de ouders spelen een belangrijke rol: “Zeker! De kinderen maken tijdens de cursus een voorstelling voor de ouders. Daardoor zien ouders positieve krachten van hun kinderen, ze zien hen stralen en trots zijn op wat ze geleerd hebben. Daarnaast zien ze dat hun kinderen afspraakjes met elkaar maken, elkaar helpen, ondersteunen en bewonderen. Kortom, ze zien dat hun kinderen kunnen samenwerken.”
28%
van de kinderen tot 18 jaar heeft een ouder met een psychische stoornis
foto van

Meer over de cursus

Waarom?

4U is een leuk en actief programma. Het helpt de kinderen om te ontspannen, plezier te maken  en te ontdekken waar ze goed in zijn! In moeilijke tijden is het voor kinderen heel belangrijk en fijn om samen te spelen met leeftijdsgenootjes die hetzelfde meemaken.

Voor de kinderen

  • Groep van minimaal 8 tot maximaal 10 kinderen.
  • 8 bijeenkomsten van 2 uur, inclusief circusvoorstelling.
  • In dit uur praten we over gevoelens, zelfvertrouwen en positieve ervaringen. Dit doen we met leuke oefeningen en knutselen.
  • Ook gaan de kinderen een circusvoorstelling voorbereiden! Lekker bewegen en ontspannen.

Voor de ouders

  • 3 ouderbijeenkomsten, waarin ze tips krijgen over de opvoeden.
  • Een circusvoorstelling als afsluiter van de cursus, waarbij de kinderen laten zien wat zij geleerd hebben!

Het circus is zoooooo leuk!

Jay (9)
foto van

Nadia Anemaat

Directeur