300 euro voor krachtige vrouwen wereldwijd

Gepubliceerd op 25 Nov 2020

Krachtige vrouwen wereldwijdKrachtige vrouwen wereldwijd! Ons team heeft 300 euro opgehaald met push-ups tegen geweld tegen vrouwen.

 

Vanochtend om kwart voor negen vond het slot-event van onze challenge plaats! Omdat veel van onze preventie-experts trainingen aan het geven zijn vanochtend, waren we met een heel select gezelschap. Maar de push-ups waren er niet minder krachtig om!

 

Uiteindelijk hebben we met elkaar €300 opgehaald voor de rechten van vrouwen over de hele wereld. Omdat we vinden dat geweld tegen vrouwen moet stoppen.

 

Wij zetten ons in voor KRACHTIGE VROUWEN!!! In onze cursussen en met deze challenge. Natuurlijk ook na vandaag!

 

De challenge

Al voor de coronapandemie kreeg 35 procent van de vrouwen wereldwijd te maken met geweld. Door de crisis is geweld alleen maar toegenomen. In Oeganda is er zelfs een verdubbeling van het aantal geweldsmeldingen en in Bangladesh zelfs een stijging van 983 procent!

 

De challenge begon op 1 november, vanaf deze datum zijn veel teams in Nederland begonnen met trainen. Met als doel vandaag, op 25 november – de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen-  35 push-ups met elkaar te doen.

 

ActionAid heeft de challenge georganiseerd om geweld tegen vrouwen tegen te gaan. Met deze challenge proberen ze zo veel mogelijk geld in te zamelen om zo geweld tegen vrouwen en meisjes tegen te kunnen gaan.

 

Neem een kijkje op onze teampagina van de Women’s Rights Challenge.

 

Meer krachtige vrouwen

Krachtige vrouwen is de titel van een cursus voor vrouwen die geweld hebben meegemaakt. Onze preventie experts geven de cursus aan vrouwen in Rotterdam. Psycholoog Iris Verschoor nam tevens het initiatief voor deze challenge.

 

Vrouwen die geweld meemaakten nemen gratis deel dankzij een subsidie van de gemeente Rotterdam.  Wil je meer weten over de cursus Krachtige vrouwen? Klik dan hier.